Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πανελλήνια συνάντηση διασωστών στον ποταμό Αχέροντα

Πανελλήνια συνάντηση διασωστών στον ποταμό Αχέροντα

Ο Δήμος Πάργας υποστηρίζει και προωθεί την οργάνωση των πολιτών σε θέματα πολιτικής προστασίας.  Ένας από τους πιο αξιόλογους φορείς που δραστηριοποιείτε στην περιοχή είναι το παράρτημα Καναλακίου της Ελληνικής Εταιρίας Έρευνας και Διάσωσής. Το παράρτημα διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία στον Αχέρωντα  την πανελλήνια συνάντηση του. Η νέα δημοτική αρχή θα υποστηρίξει όλες τις εθελοντικές δράσεις που συμβάλλουν στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ακολουθεί το  Δελτίο Τύπου του Παράρτηματος Καναλακίου της Ε.Ε.Ε.Δ.

Για πρώτη φορά στην Ήπειρο διοργανώθηκε η Πανελλήνια συνάντηση όλων των ομάδων της οικογένειας της Ε.Ε.Ε.Δ. από την αντίστοιχη ομάδα του Καναλακίου στις 11-12 και 13 Οκτωβρίου στον ποταμό Αχέροντα στο Βουβοπόταμο  του Δήμου Πάργας.

 Κατά τη διάρκεια του τριημέρου έξι ομάδες  με  70 μέλη από όλη την Ελλάδα  φιλοξενήθηκαν σε καταυλισμό, εκπαιδεύτηκαν ,ενημερώθηκαν και ήρθαν σε επαφή με την μαγευτική φύση του νομού μας . .

  Καλεσμένη ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υπεύθυνη Σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής κα. Ασπασία Καραμάνου η οποία  αναφέρθηκε στη Συμβολή των (uav) στη Διαχείριση των Καταστροφών  και την Ψυχολογία Επιβίωσης.

  Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε  και πεζοπορία στην οποία έλαβε μέρος ο Δήμαρχος του Δ. Πάργας κ. Ν. Ζαχαριάς μαζί με  δημοτικούς συμβούλους του.

 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γκούμας Αχιλλέας ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας  και ο κ. Κόκκορης ως εκπρόσωπος του Διευθυντή Πολιτικής  Προστασίας Ηπείρου κου. Μαυρογιώργου.

  Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ε.Δ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ ευχαριστεί  θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Α. Καχριμάνη  και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων  κ. Ε. Βήρου  καθώς και τον Δήμαρχο Πάργας κ. Ν. Ζαχαριά για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη που έδειξαν στην ομάδα σε αυτή την πρωτοβουλία.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments