Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση»

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φ. Ραπακούση»

Κλείνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων για την νεώτερη κεραμική στην Άρτα και την περιοχή της Ηπείρου γενικότερα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο την παρουσίαση του καταλόγου της περιοδικής έκθεσης με τίτλο: «Νεώτερη κεραμική από την Ήπειρο. Συλλογή Φώτη Ραπακούση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου και ώρα 18:00.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών παρουσιάστηκαν στην Άρτα κεραμικά αντικείμενα που καλύπτουν χρονολογικά τους μεταβυζαντινούς και νεώτερους χρόνους από τον 16ο ως τον 20ο αιώνα και αποτελούν εξαιρετικά δείγματα παραγωγής εγχώριων εργαστηρίων της Ηπείρου και των Αθηνών, αλλά και εισηγμένων, κυρίως από την Ιταλία (Απουλία, Πέζαρο κ.ο.κ.), τη Μικρά Ασία (εργαστήρια Τσανάκ Καλέ, Ιζνίκ, Κιουτάχειας), τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Η παρουσίαση του νέου μας βιβλίου θα γίνει από τον κ. Γιάννο Ιωαννίδη, συλλέκτη, συγγραφέα και ειδικό σε θέματα νεώτερης κεραμικής.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στον χώρο του αναψυκτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας με συνοδεία κρασιού και νόστιμων….. συζητήσεων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments