Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Περιοδεία του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Άρτας

Περιοδεία του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Άρτας

Φωτογραφία00661-225x300

Το νοσοκομείο Άρτας περιόδευσε το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτέμβρη, κλιμάκιο της ΤΕ Άρτας του ΚΚΕ. Κατά τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν την λειτουργία του νοσοκομείου. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Αλιφτήρας μέλος της ΤΕ ΑΡΤΑΣ του ΚΚΕ και Ζορμπά-Ζιώβα Ρίτα στις τοποθετήσεις τους ανέδειξαν την πραγματική αιτία αυτών των προβλημάτων που δεν είναι άλλη απο την λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις, που από την «πώληση» υπηρεσιών υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες, ακόμα και την μισθοδοσία. Ηδη λειτουργίες του νοσοκομείου (καθαριότητα, σίτιση, τεχνικές υπηρεσίες κα) έχουν δοθεί είτε ολόκληρες είτε μέρος σε ιδιώτες.

Άλλωστε υπάρχει πείρα και έχουμε δεί ότι τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  οι λεγόμενοι θεσμοί, η ΕΕ, δε διστάζουν στο βωμό του κέρδους, της στήριξης των μονοπωλίων, να θυσιάσουν και το στοιχειώδες βασικό μας δικαίωμα, την υγεία.

Απο καμία κυβέρνηση και κόμμα της αστικής διαχείρισης ποτέ δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει πολιτική και μέτρα για την ανάπτυξη ενός πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, το οποίο να απευθύνεται πριν απ’ όλα στους υγιείς – πριν αρρωστήσουν – που είναι και η βασική του αποστολή και να είναι απολύτως δωρεάν. Η απόπειρα της Νέας Δημοκρατίας (Βορίδης) να περικόψει κρίσιμες προληπτικές εξετάσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ (Κουρουμπλής) να ποινικοποιήσει και να χρεώσει τους ασθενείς επειδή δεν έκαναν προληπτικές εξετάσεις αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, δηλαδή της πολιτικής τους που είναι ενιαία στο πλαίσιο της ΕΕ και η οποία αντιστοιχεί στο  «κόστος – όφελος».

Όσο για τις προσλήψεις που ανακοίνωσε  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το 2016 είναι σταγόνα στον ωκεανό αφού οι προηγούμενες απώλειες σε προσωπικό δεν πρόκειται να αναπληρωθούν. Δεν καλύπτονται ούτε καν οι συνταξιοδοτήσεις των 2 τελευταίων χρόνων. Μάλιστα, μεγάλο μέρος αυτών των προσλήψεων θα είναι επικουρικοί, με «μπλοκάκια», κλπ. διότι δεν κοστίζουν στον κρατικό προϋπολογισμό, αφού πληρώνονται από τα έσοδα των κρατικών νοσοκομείων καθώς επίσης και μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η υποστελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας καθώς και η παραπέρα διεύρυνση των προσωρινών και ελαστικών εργασιακών σχέσεων άρχισαν να εφαρμόζονται αρκετά χρόνια πριν την οικονομική κρίση και αποσκοπούν στη μείωση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας, στο πλαίσιο της προσαρμογής της λειτουργίας τους ως επιχειρήσεις του κράτους, με αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων τους.

Δεν υπερασπιζόμαστε το σημερινό Δημόσιο, αλλά προτείνουμε μιά άλλη εργατική λαϊκή εξουσία που θα εφαρμόσει μιά οικονομική ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι υπερ της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων κοινωνικοποιώντας τα μέσα παραγωγής. Έχοντας λοιπόν τα κλειδιά της οικονομίας θα μπορεί να αξιοποιήσει την παραγωγικότητα, την τεχνολογία, τις κατακτήσεις της επιστήμης, το εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό και για την υγεία – πρόνοια – φάρμακο  αναπτύσσοντας ένα εργατικό λαϊκό καθολικό σύστημα υγείας που θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας δωρεάν καταργώντας την επιχειρηματική δράση.

Στο τέλος κάλεσαν τους εργαζόμενους να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, έστω κι αν δεν συμφωνούν σε όλα τα σημεία μαζί του, γιατί κυβέρνηση θα προκύψει, το ζήτημα είναι να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, η λαϊκή πάλη κι αντεπίθεση. Να καταδικαστούν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν το 3 και φαρμακερό μνημόνιο και εκείνα τα κόμματα που στηρίζουν το σάπιο καθεστώς της εκμετάλλευσης, την ΕΕ με τα μνημόνια διοαρκείας, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments