Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πιθανή συνεργός στην απόδραση πρώην υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου

Πιθανή συνεργός στην απόδραση πρώην υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου

Οι εισαγγελικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθούν οι συνεργοί στην απόδραση της Βίκυς Σταμάτη.

16326891_EVAB08_GADA_.limghandler

Μια προσφάτως απολυμένη υπάλληλος του Δρομοκαΐτειου, είναι αυτή που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να διαφύγει από το Ίδρυμα, με αποτέλεσμα να δώσει εξηγήσεις για «συνέργεια σε απόδραση κρατουμένου βαθμό πλημμελήματος».

Η γυναίκα που οδηγήθηκε στην Ασφάλεια μαζί με την κόρη της , εντοπίστηκε –πιθανότατα- μετά από ομολογία της ίδιας της Βίκυς Σταμάτη η οποία είπε , σύμφωνα με πληροφορίες, πως διανυκτέρευσε στο σπίτι τους στο Χαϊδάρι. Η πρώην υπάλληλος παραδέχτηκε σύμφωνα με πληροφορίες πως βοήθησε για λόγους φιλανθρωπίας μια δυστυχισμένη γυναίκα, συνεπώς με αυτό τον τρόπο λύνεται και ο γρίφος ποιος άνοιξε το λουκέτο στο δωμάτιο της κατηγορουμένης, ή ποιος της έδωσε το κλειδί για να το κάνει αυτή. Κατηγορία δεν απαγγέλθηκε πάντως στην κόρη της η οποία είπε στους αστυνομικούς πως «όταν ξύπνησα το πρωί διαπίστωσαν πως η γυναίκα που φιλοξενούσαμε ήταν αυτή που έβλεπα στην τηλεόραση ως Βίκυ Σταμάτη». Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, που προΐσταται της έρευνας, έδωσε εντολή να μη ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία και έτσι τόσο η κατηγορούμενη όσο και η κόρη της αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι νεοτέρας.

Ταυτόχρονα με εντολή του κ.Ντογιάκου όμως θα ερευνηθεί με όλους τους τρόπους το σενάριο της υλικής ανταμοιβής αν δηλαδή υπήρξε χρηματικό αντάλλαγμα. Ήδη έχουν ανοιχτεί τα τηλέφωνα και θα διαπιστωθεί αν υπάρχουν συνεννοήσεις και με ποιους ενώ επί τάπητος θα τεθούν τυχόν γνωριμίες των γυναικών είτε με ανθρώπους από τον Κορυδαλλό είτε με το περιβάλλον της Σταμάτη.

Πάντως οι εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή θεώρησαν πως υπήρξε συνεργός, δεδομένου ότι η κα Σταμάτη ήταν ελαφρώς μακιγιαρισμένη, δεν φαινόταν άυπνη ή βρώμικη και δεν ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη. Δηλαδή δεν είχε την εικόνα μιας γυναίκας που περιπλανήθηκε στους δρόμους επί 1,5 ημέρα.

 

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments