Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Κένυα: ντουλάπα έσωσε φοιτήτρια από ισλαμιστές

Κένυα: ντουλάπα έσωσε φοιτήτρια από ισλαμιστές

Ως κρυψώνα η 19χρονη Σίνθια Καρότιτς χρησιμοποίησε τη ντουλάπα για να σωθεί από την επίθεση των ισλαμιστών.

800px-Flag_of_Kenya.svg

 

Μία επιζήσασα της πολύνεκρης επίθεσης στην πανεπιστημιούπολη κολεγίου της πόλης Γκαρίσα στην Κένυα βρέθηκε σήμερα κρυμμένη μέσα σε ένα ντουλάπι, 50 ώρες μετά την εισβολή ενόπλων ισλαμιστών στους χώρους του, ανακοίνωσε το κενυατικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού.
Η 19χρονη Σίνθια Καρότιτς, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, είπε ότι κρύφτηκε σε ένα μεγάλο ντουλάπι και καλύφθηκε με ρούχα αρνούμενη να εμφανιστεί ακόμη κι όταν κάποιοι συμφοιτητές της βγήκαν από τις κρυψώνες τους έπειτα από απαίτηση των ενόπλων δραστών της οργάνωσης αλ-Σεμπάμπ.

Η φοιτήτρια είπε ότι δεν πίστευε πως οι διασώστες που την καλούσαν να βγει από την κρυψώνα της είχαν πάει να την βοηθήσουν κι υποπτευόταν ότι ήταν κάποιοι από τους δράστες.

Τουλάχιστον 148 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους φοιτητές, σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Σομαλοί ισλαμιστές Σεμπάμπ εναντίον του πανεπιστημίου της Γκαρίσα στη βορειοανατολική Κένυα.

Γύρω στις 05:30 το πρωί τοπική ώρα την Πέμπτη, μια ομάδα ενόπλων σκότωσε δύο φρουρούς στην είσοδο του πανεπιστημίου, έπειτα άνοιξε πυρ αδιακρίτως εντός της πανεπιστημιούπολης, προτού εισβάλει στους κοιτώνες, όπου είχαν βρει καταφύγιο εκατοντάδες φοιτητές και τους κρατήσει για πολλές ώρες ομήρους.

Η οργάνωση αλ-Σεμπάμπ, η οποία είναι σύμμαχος της αλ-Κάιντα, δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στην Κένυα.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments