Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Πούτιν: «Η Ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή παρά τις κυρώσεις της Δύσης»

Πούτιν: «Η Ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή παρά τις κυρώσεις της Δύσης»

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση για να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ανάπτυξης» ανέφερε ο Ρώσος ηγέτης

putin_web_1

Τη δύναμη της ρωσικής οικονομίας χαιρέτησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τακτικής μαραθώνιας συνέντευξης που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση, η οποία είναι επισήμως γνωστή ως «Απευθείας γραμμή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε πως η ρωσική οικονομία παραμένει ισχυρή, παρά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση και την πτώση στις τιμές πετρελαίου. Εκτίμησε δε πως η Ρωσία μπορεί να βγει από την ύφεση μέσα στην επόμενη διετία.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στις Δυτικές κυρώσεις, ο κ. Πούτιν επισήμανε πως μολονότι η Μόσχα δεν πρέπει να ανεχτεί τις ποινές που της έχουν επιβληθεί, ταυτόχρονα μπορεί να αξιοποιήσει τις κυρώσεις για να βρει νέες και εναλλακτικές αναπτυξιακές ευκαιρίες.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση για να φτάσουμε σε νέα επίπεδα ανάπτυξης», είπε. Ο κ. Πούτιν στάθηκε στη μεγάλη ανάκαμψη του ρουβλίου έναντι του δολαρίου, την αύξηση της αγροτικής παραγωγής και τη χαμηλή ανεργία. Παραδέχτηκε ωστόσο πως ο ψηλός πληθωρισμός, που υπερβαίνει το 11%, έχει χτυπήσει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments