Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Προκαλεί και πάλι η Bild με την ανθελληνική στάση της

Προκαλεί και πάλι η Bild με την ανθελληνική στάση της

Η γερμανική εφημερίδα έστειλε μέσω e-mail επιστολή με ερωτηματολόγιο στους 631 βουλευτές της της Bundestag για το αν θα ψήφιζαν ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα

eurogreece

Έκανε το θαύμα της για ακόμη μία φορά η Bild  και μάλιστα μέσα στην γερμανική Βουλή. Εστειλε μέσω e-mail επιστολή με ερωτηματολόγιο στους 631 βουλευτές της της Bundestag για το αν θα ψήφιζαν ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα. «Θα ψηφίζατε ένα τρίτο πακέτο; Εχουμε ήδη δώσε 71 δισ. Ευρώ».

Στο απαράδεκτου ύφους e-mail, η Bild είχε κατατάξει τους βουλευτές σε όσους είχαν ψηφίσει «ναι» και «όχι» στο δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Όσοι είχαν ψηφίσει θετικά έπαιρναν το μήνυμα «είχατε ψηφίσει Ναι», για να λάβουν την υπενθύμιση:

«Η Ελλάδα έζησε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αγνοήσει πολλές φορές τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν ήδη ρισκάρει 71 δισ. Ευρώ».

Μάλιστα η Bild δεν παραλείπει να κάνει υποδείξεις: «Ως βουλευτής, σύμφωνα με το άρθρο 38 του συντάγματος, δεν είστε δέσμιος ούτε υποδείξεων ούτε εντολών, παρά απαντάτε μόνο στη συνείδησή σας. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η Bild ρωτά ήδη σήμερα όλους τους βουλευτές αν είστε έτοιμοι να συμφωνήσετε σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα».

Η Bild «απειλεί» ότι «θα καταγράψουμε όλες τις απαντήσεις, ακόμα και όσες δε μας δοθούν» και δίνει διορία στους Γερμανούς βουλευτές μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί.

Η βουλευτής των Πρασίνων Tabea Rößner αποκάλυψε με tweet την υπόθεση: «Η Bild θέτει σήμερα ένα ερωτηματολόγιο εγώ τώρα ρωτώ θα σκεφτώ και μετά θα ψηφίσω;» Στην ιστοσελίδα της μάλιστα η βουλευτής ανέδειξε το θέμα: Δημοσίευσε το email της εφημερίδας και χαρακτήρισε την όλη καμπάνια της Bild κατά της Ελλάδας «ανυπόφορη».

Στην «πληρωμένη» απάντησή της η Tabea Rößner έδωσε… διορία στην Bild να της απαντήσει αν θα συνεχίσει την δυσφημιστική της καμπάνια κατά της Ελλάδος.

«Όλες οι εφημερίδες έχουν σύμφωνα με το άρθρο 5 του Συντάγματος το δικαίωμα να ενημερώνουν ελεύθερα το κοινό για τα γεγονότα λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα ήθελα να ρωτήσω ήδη σήμερα όλους τους δημοσιογράφους της bild, αν σκοπεύετε να συνεχίσετε τη διαρκή καμπάνια, κατά την οποία στιγματίζεται και δυσφημείται αδιακρίτως ένας ολόκληρος λαός. Παρακαλώ στείλτε μου την απάντησή σας μέχρι την Τρίτη, 24 Μαρτίου (ώρα 10.00) στην ακόλουθη διεύθυνση….»

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments