Δευτέρα , 18 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Προς δημοπράτηση μελέτη για την αποκατάσταση της Λίμνης Ιωαννίνων

Προς δημοπράτηση μελέτη για την αποκατάσταση της Λίμνης Ιωαννίνων

LIMNH

 

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη δημοπράτηση της μελέτης για τη ροή υδάτων στο ανάχωμα της Αμφιθέας, προεκτιμώμενης αμοιβής  233.391,49 ευρώ. Αντικείμενο της είναι η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης για τον εμπλουτισμό της Λίμνης Παμβώτιδας από τις πηγές Σεντινίκου, Αμφιθέας  και Δραμπάτοβας και την προστασία των παρόχθιων εκτάσεων των περιοχών Αμφιθέας και Περάματος, με παράλληλη εξέταση της δυνατότητας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.

Οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης γίνονται με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, οι οποίοι θα υπογράψουν, για το σκοπό αυτό προγραμματική σύμβαση. Όπως ενημέρωσαν τα μέλη της Ο.Ε. οι επιβλέποντες υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, για την προκήρυξη της μελέτης έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι ισχύουσες σήμερα διατάξεις, καθώς και οι προβλέψεις του υπό θεσμοθέτηση Προεδρικού Διατάγματος για τη Λίμνη. Θετική για την προκήρυξη της μελέτης είναι η εισήγηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης και ομόφωνη η απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου, το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους Υπηρεσιών και Επιστημονικών Φορέων.

Όπως αναφέρθηκε,  στην υπό  δημοπράτηση μελέτη, προβλέπεται η εκπόνηση και ειδικής οικολογικής μελέτης, προκειμένου να υπάρξει η πλήρης διασφάλιση της οικολογικής ισορροπίας στην περιοχή. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, πρόκειται για μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει το 2013, μετά από ανάγκες που προέκυψαν από την εκπόνηση μελέτης που είχε αναθέσει η Περιφέρεια για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου – πεζόδρομου περιμετρικά της λίμνης και συγκεκριμένα  στην περιοχή Κατσικά- Καστρίτσα- Λογγάδες- Αμφιθέα- Πέραμα.

Στο διάστημα  που μεσολάβησε υπήρξε εκτενής συνεργασία με το Δήμο και το Φορέα για τις προδιαγραφές της μελέτης, η οποία πέρασε όλα τα απαιτούμενα στάδια ωρίμανσης και ελέγχου και σήμερα είναι έτοιμη προς δημοπράτηση.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments