Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Πρωτοβουλία πολιτών των Ιωαννίνων υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Πρωτοβουλία πολιτών των Ιωαννίνων υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

AFISSA OXI

Πρωτοβουλία πολιτών των Ιωαννίνων υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Μετά από πέντε χρόνια εφαρμογής ακραίας πολιτικής λιτότητας, που βύθισε τη χώρα στην ύφεση, που μείωσε το ΑΕΠ της χώρας κατά 25% και τα λαϊκά εισοδήματα κατά 40%, που οδήγησε στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο συμπατριώτες μας και στην ξενιτιά 250 χιλιάδες παιδιά μας, που έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που διέλυσε το κράτος πρόνοιας και το νομικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων, που δημιούργησε ένα απαράδεκτο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας της δημοκρατίας μας, που έφερε τη χώρα σε καθεστώς μειωμένης κυριαρχίας ήρθε η ώρα η πολιτική αυτή να σταματήσει.

Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση, πιστή στις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας, προκάλεσε το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, προκειμένου να απορρίψει ή να αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών που συνεχίζει την πολιτική ύφεσης και λιτότητας, που καταστρέφει το μέλλον των επόμενων γενιών του ελληνικού λαού.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις απαράδεκτες προσπάθειες διαφόρων κύκλων εντός και εκτός της χώρας να επηρεάσουν την έκβαση του δημοψηφίσματος με καλλιέργεια κλίματος φόβου, αμφισβητώντας την ικανότητα και τη δυνατότητα του λαού μας να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και της κυβέρνησης, που εκπορεύεται από κύκλους, οι οποίοι ευθύνονται για την οικονομική καταστροφή της χώρας. Ο λαός έχει το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα να αποφασίσει απερίσπαστος την πορεία του τόπου του.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να απευθυνθεί με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο στο λαό σε αντίθεση με τον αντιδημοκρατικό κατήφορο των τελευταίων χρόνων.

Δεσμευόμαστε, στηρίζουμε αποφασιστικά το μεγάλο ΟΧΙ και καλούμε σε αυτό το πλαίσιο, όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του μετώπου του ΟΧΙ να υπερασπιστούμε μαζί, μέχρι το τέλος, με την ίδια αποφασιστικότητα και δέσμευση, το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας.

Καλούμε το γιαννιώτικο λαό να συμμετάσχει μαζικά στο δημοψήφισμα και να ψηφίσει:

  • ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών και σε συμφωνίες που εξαθλιώνουν την κοινωνία.
  • ΟΧΙ στους εκβιασμούς και το φόβο.
  • ΟΧΙ στη διαιώνιση της λιτότητας και των μνημονίων.
  • ΟΧΙ στον καθεστώς περιορισμένης κυριαρχίας που προσπαθούν να εδραιώσουν στη χώρα μας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

 

Δείτε Επίσης

Την παρέμβαση Μέτσολα για την άδικη κράτηση Μπελέρη, ζήτησε ο Μ. Κεφαλογιάννης

Για τη συνάντηση που είχε στις φυλακές των Τιράνων με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντη ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments