Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρόβλημα με παλιά απαλλοτρίωση σε Μονοδένδρι και Βίτσα

Πρόβλημα με παλιά απαλλοτρίωση σε Μονοδένδρι και Βίτσα

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την αποστολή  αιτήματος στη Δ/νση Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε, με αφορμή και την Κτηματογράφηση που είναι σε εξέλιξη, στις Τοπικές Κοινότητες Μονοδενδρίου (κυρίως) και Βίτσας και αφορά σε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων που έγινε το 1964 (και οι αποζημιώσεις κατατέθηκαν το 1967) για την κατασκευή της 26ης και 28ης επαρχιακής οδού. Όπως ενημέρωσαν το Δήμο ιδιοκτήτες ακινήτων των Τ.Κ. Μονοδενδρίου και Βίτσας, δεν έγινε η μεταγραφή της απόφασης απαλλοτρίωσης στα σχετικά βιβλία μεταγραφών του αρμοδίου Υποθηκοφυλακείου Ζαγορίου. Ως εκ τούτου, η μη νόμιμη μεταγραφή στις μερίδες των δικαιοπαρόχων των σημερινών ιδιοκτητών εμποδίζει τις διαδικασίες τυχόν μεταβιβάσεων, τη διαδικασία της Κτηματογράφησης της περιοχής, ενώ δύναται στο μέλλον να ανακύψουν ακόμη και ζητήματα αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων.

Εκτός του Δημάρχου ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, λεπτομερή ενημέρωση έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Ζαρκάδας, σημειώνοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που επείγει να αντιμετωπιστεί λόγω και των δηλώσεων Κτηματολογίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του ζητά από την Περιφέρεια να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριωμένων ακινήτων, δεδομένου ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της απαλλοτρίωσης όταν αγόρασαν τα ακίνητα και σήμερα εμφανίζεται το Δημόσιο να κατέχει τμήματα των ιδιοκτησιών, καθώς και ακίνητα ιδιοκτησίας των Τοπικών Κοινοτήτων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments