Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Πρώτες διαθεσιμότητες και προετοιμασία για την παράταξη «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Πρώτες διαθεσιμότητες και προετοιμασία για την παράταξη «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ»

Σε ανακοίνωση της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» αναφέρονται τα εξής:

Με την πλήρη επεξεργασία της προγραμματικής διακήρυξης και τις πρώτες διαθεσιμότητες για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου να έχουν ήδη κατατεθεί, οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» συνεχίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των περιφερειακών εκλογών.

Η απόφαση στηρίζεται στα πολλά μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνουν οι πολίτες της Ηπείρου για να αλλάξει πορεία η όλο και φτωχότερη περιφέρειά μας. Τα πρόσφατα στοιχεία της EUROSTAT καταδεικνύουν την παντελή έλλειψη οράματος από το πολιτικό και αυτοδιοικητικό κατεστημένο της περιοχής μας, παρότι  αυτή διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ειδικότερα, σαφής είναι και η έλλειψη ικανότητας των κομμάτων και κυβερνήσεων να κωδικοποιήσουν τα πλεονεκτήματα, ενώ το ίδιο ισχύει για την Περιφέρεια Ηπείρου και τη συντριπτική πλειονότητα των δήμων, που έχουν αποδεχθεί και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Κάποιες εξ αυτών είναι απόλυτα καταστροφικές, όπως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, αφού θα βάλουν στο «νάρθηκα της κάπνας»  κάθε παραγωγική δραστηριότητα, θα υποβαθμίσουν το φυσικό περιβάλλον, θα απαξιώσουν της θαλάσσια περιοχή και εν τέλει θα ανακόψουν τη δυναμική του τουριστικού ρεύματος που όλο και περισσότερο αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ήπειρο. Το προγραμματικό πλαίσιο της Κίνησης αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων στην Ήπειρο, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην κοινωνία και στο επίκεντρο θα βρίσκεται πάντα ο Άνθρωπος.

Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα στηρίζουν με συνέπεια κάθε αγωνιστική δράση: κατά της αποστέρησης των εργασιακών δικαιωμάτων και εναντίον κάθε λογικής υποβάθμισης του φυσικού πλούτου, των πόσιμων νερών και των ποτάμιων συστημάτων, των «κρυφών» αυξήσεων των διοδίων, για τα οποία ουδείς αυτοδιοικητικός φορέας διαμαρτύρεται.

Στην τελευταία συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Αθήνα και νέα πρόσωπα, στοιχείο που δείχνει πως η παράταξη οφείλει να αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο. Σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι οι πρώτες διαθεσιμότητες για την κατάρτιση ψηφοδελτίου καταγράφηκαν ήδη και πλέον η προσπάθεια θα είναι ακόμη πιο έντονη, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της καθόδου στις περιφερειακές εκλογές.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments