Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Πρώτη ήττα για το IBC
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρώτη ήττα για το IBC

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από:Γιώργος Γκόντζος–Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 6η αγωνιστική για να γνωρίσει το IBC την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ. Στο ντέρμπι κορυφής με τους Ιππότες Κέρκυρας η ομάδα του Σταύρου Βλάχου εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε δίκαια με 63-75.Οι φιλοξενούμενοι έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά. Έτρεξαν στο transition, έλεγξαν τα ριμπάουντ, Ζώτος (20π.) και Περούλης (24π.) ήταν κολώνες στην επίθεση κι αυτό είχε ως συνέπεια να «χτιστεί» μια μικρή διαφορά από νωρίς, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 12-17.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το IBC βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσα από την άμυνά του και παρά το γεγονός ότι στο 14’ οι Κερκυραίοι ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (16-26), η γιαννιώτικη ομάδα αντέδρασε και με οδηγό τον Δάσκαλο (27π.) μείωσε στους τρεις πόντους (32-35) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Στο γ’ δεκάλεπτο η κερκυραϊκή ομάδα βρήκε τον τρόπο να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από το «ζωγραφιστό» με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί, 21 δεύτερα πριν από τη λήξη της περιόδου, στο +17 (39-56).

Οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν πλήρως τον ρυθμό και αυτό τους βοηθούσε να διατηρήσουν τη διαφορά στα επίπεδα που ήθελαν. Σπιτιέρης και Ζώτος φρόντιζαν να δίνουν χώρο στους συμπαίκτες τους, ενώ καθοριστικούς πόντους πέτυχε ο Σαγιάς. Την ίδια ώρα το IBC δεν έβρισκε σκορ στην επίθεση (3/19 τρίποντα) και κάπως έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε με χάντικαπ 16 πόντων (41-57).

Οι γηπεδούχοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να γυρίσουν το ματς στην τελευταία περίοδο αλλά απέναντι σε μια «μπαρουτοκαπνισμένη» ομάδα που διέθετε παίκτες με εμπειρία από ανώτερες κατηγορίες, κάτι τέτοιο ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Παρά την πίεση στα ¾ του γηπέδου, η διαφορά έπεσε μόλις μια φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο των 10 πόντων, ενώ το τελικό 63-75 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης.

Οι Ιππότες έκαναν το 6Χ6 και έμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, σε αντίθεση με το IBC που υποχώρησε στη δεύτερη θέση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-17, 32-35, 41-57, 63-75

Διαιτησία: Μίγδος-Χριστογιάννης

IBC (Σ. Βλάχος): Μάνος, Λύγδας, Κρικώνης 13, Χαντέλης 2, Κακατσίδης, Σιντόρης 2, Ματσάγγας 4, Μάλλιος 4, Μακρής 2, Κρανής 4, Τσιρώνης 5(1), Δάσκαλος 27(2)

ΙΠΠΟΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Ι. Μούτσος): Κατέχης 2, Εργινουσάκης, Μωραΐτης, Σπιτιέρης 7, Περούλης 24, Ζήρας, Ζώτος 20(1), Πάλλης, Σαγιάς 12(2), Ούστογλου, Χατζόπουλος 10

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με μέλη του συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ

Συνάντηση με μέλη του αθλητικού συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments