Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Σαουδική Αραβία: Τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Υεμένη

Σαουδική Αραβία: Τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Υεμένη

«Η συμμαχία πέτυχε τους στρατιωτικούς της στόχους στην Υεμένη και τώρα θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση»

yemen-suicideattack

Τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε η συμμαχία των αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές για περισσότερες από 3 εβδομάδες εναντίον των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η συμμαχία πέτυχε τους στρατιωτικούς της στόχους στην Υεμένη στο πλαίσιο της επιχείρησης υπό το κωδικό όνομα “Αποφασιστική Καταιγίδα” και τώρα θα ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση υπό το κωδικό όνομα “Αποκαθιστώντας την Ελπίδα”».

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στην παροχή βοήθειας και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην Υεμένη.

Νωρίτερα σήμερα δύο αεροπορικές επιθέσεις στην επαρχία Ιμπ στην Υεμένη είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 40 πολιτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments