Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες από το Θέατρο Έκφραση

Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες από το Θέατρο Έκφραση

Σε βασικό παιδαγωγικό «εργαλείο» εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια το θεατρικό παιχνίδι, το οποίο κερδίζει διαρκώς έδαφος στα σχολεία μας και ως διδακτική μέθοδος! Βοηθάει τους μαθητές να ευαισθητοποιούνται, να εκφράζονται συνολικά ενώ μαθαίνουν, να διοχετεύουν την ενέργειά τους με τρόπο δημιουργικό, να «δένουν» ως ομάδα όταν δουλεύουν μαζί στο πλαίσιο μίας σχολικής τάξης.

Για το λόγο αυτό το Θέατρο Έκφραση θα διεξάγει τη νέα χειμερινή περίοδο (Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020) Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες, εκπαιδευτικούς και μη. Μέσω διδασκαλίας βιωματικού χαρακτήρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις πτυχές της λειτουργίας του Θεατρικού Παιχνιδιού στην εκπαίδευση και τη ζωή γενικότερα, να καταρτιστούν στις τεχνικές και τις δράσεις του, να δημιουργήσουν παραμύθια, να μετατρέψουν θεατρικά κείμενα σε παιχνίδι, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους ως εμψυχωτές – παιδαγωγοί!

Απώτερος στόχος του Σεμιναρίου είναι όσοι το παρακολουθήσουν να καταστούν ικανοί να χρησιμοποιήσουν το Θεατρικό Παιχνίδι ως εκπαιδευτικό «εργαλείο» στον χώρο όπου εργάζονται, στην προσφορά τους ως εθελοντές αλλά και στην καθημερινότητά τους (οικογένεια κ.λ.π.).

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές που επιθυμούν να διεισδύσουν στο κόσμος των παιδιών μεταδίδοντάς τους γνώση και χαρά μέσα από το παιχνίδι, σε φοιτητές παιδαγωγικών και θεατρικών τμημάτων, σε ηθοποιούς που αναζητούν νέες μεθόδους υποκριτικής, σε ψυχολόγους, σε ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων και σε όλους όσοι αναζητούν νέους κώδικες επικοινωνίας και ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης.

* Πληροφορίες και εγγραφές στο Θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14) και στα τηλέφωνα: 2651554505, 6978047081, 6907500710. E-mail: [email protected].

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments