Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Σημαντικές παρεμβάσεις για ανακατασκευή πεζοδρομίων στο Δήμο Ιωαννιτών                        

Σημαντικές παρεμβάσεις για ανακατασκευή πεζοδρομίων στο Δήμο Ιωαννιτών                        

13Από:Γιώργος Γκόντζος–Μια σημαντική παρέμβαση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό τι διάστημα από το Δήμο Ιωαννιτών και αφορά στην επισκευή ή πλήρη ανακατασκευή ενός ευρέος δικτύου πεζοδρομίων. Η Δημοτική Αρχή αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, είτε μέσα από εργολαβίες, που βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες που ξεκινάνε τις επόμενες μέρες, είτε με ίδια μέσα, χρησιμοποιώντας το προσωπικό του εργοταξίου. Εξελίσσετε, έτσι, από το Δήμο Ιωαννιτών ένα ακόμη έργο, που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Μια «ξενάγηση» στα «εργοτάξια» που δουλεύουν σε διάφορα σημεία της πόλης, έκανε σήμερα ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Νάστος.

Όπως εξήγησε ο κ. Νάστος ποιο συγκεκριμένα, μέσω ενός έργου που προβλέπει την αντικατάσταση πεζοδρομίων 3.500 τ.μ., αυτή τη στιγμή τα συνεργεία δουλεύουν για την επισκευή ή πλήρη ανακατασκευή πεζοδρομίων σε τμήματα των οδών Βορείου Ηπείρου, 8ης Μεραρχίας, Παπανδρέου, Λεωφόρος Γράμμου, Κατσάρη και αλλού.

Παράλληλα εδώ και δεκαπέντε μέρες έπιασε δουλειά το προσωπικό που προσέλαβε ο Δήμος με δίμηνες συμβάσεις και γίνονται επισκευές πεζοδρομίων στη λεωφόρο Δωδώνης, στην οδό Κατσαδήμα και δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς επίσης και στον άξονα από Γυαλί Καφενέ μέχρι το Γηροκομείο. Επίσης ανακατασκευάστηκε ο τοίχος της Λαϊκής Αγοράς Αγίας Μαρίνας

«Έχουμε καταγράψει διάφορα σημεία μέσα στην πόλη όπου χρειάζεται συντήρηση πεζοδρομίων και θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας αυτό το δίμηνο που θα έχουμε το συγκεκριμένο προσωπικό, για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις», είπε ο κ. Νάστος. Υπενθύμισε τις δυσκολίες που προέκυψαν από το γεγονός πως «φέτος δεν έχουμε τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας», ένα θέμα για το οποίο έχει εκφράσει εντόνως τις διαμαρτυρίες της προς την κυβέρνηση η Δημοτική Αρχή, καθώς οι συμβασιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος βοηθούσανε πάρα πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια το εργοτάξιο του Δήμου ώστε να προχωρήσει έργα «καθημερινότητας».

Έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όλη η απαιτούμενη διαδικασία και άμεσα υπογράφεται η σύμβαση και εγκαθίσταται ο ανάδοχος για να ξεκινήσει το έργο «Βελτίωση πεζοδρομίων και δημιουργία υποδομών για ΑμΕΑ». Ένα έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που αφορά στην αντικατάσταση πεζοδρομίων σε περιοχές όπως η οδός Δομπόλη όπου το πεζοδρόμιο είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένο. Παράλληλα με το ίδιο έργο προβλέπεται η «υποβάθμιση» πεζοδρομίων, ώστε να δημιουργηθεί η υποδομή σε υπάρχοντα πεζοδρόμια για να έχουν σε αυτά εύκολη πρόσβαση Άτομα με Αναπηρία.

Ολοκληρώθηκαν καταγραφή και μελέτες

Στις δηλώσεις του ο κ. Νάστος αναφέρθηκε σε μια σημαντική δουλειά που έχει γίνει από το εργοτάξιο του Δήμου και αφορά σε καταγραφή και μελέτες για να αξιοποιηθούν τα χρήματα που έχει διασφαλισμένα ο Δήμος Ιωαννιτών για την αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία. Έχουν μελετηθεί παρεμβάσεις που αφορούν επισκευή και αντικατάσταση πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων, τεχνικά έργα σε Δημοτικά Διαμερίσματα, παρεμβάσεις στα δίκτυα ομβρίων υδάτων, παρεμβάσεις στις καταβόθρες του λεκανοπεδίου κ.λ.π.

Ο κ. Νάστος δεν έκρυψε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων όπως αυτές που αφορούν στην αντικατάσταση πεζοδρομίων και σε ερώτηση αν η Δημοτική Αρχή έχει πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα απάντησε πως «με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο».  Μιλώντας για τις  δυσκολίες αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, πως «με τα προβλήματα των τραπεζών οι εργολάβοι δεν μπορούν να τρέξουν τα έργα. Υπάρχουν πλέον άλλες διαδικασίες διαγωνισμών πιο πολύπλοκες και πιο χρονοβόρες και οι ανάδοχοι δεν ήταν έτοιμοι να τις ακολουθήσουν. Υπάρχει γραφειοκρατία που μας καθυστερεί, αρκεί να σας πω ότι μπορεί να περάσουν και 2,5 μήνες για να εγκριθεί μια απόφαση του Δήμου από την Αποκεντρωμένη. Φέτος δεν είχαμε το προσωπικό από την κοινωφελή εργασία».

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, σύμφωνα με τον κ. Νάστο, η Δημοτική Αρχή καλείτε να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να επιταχύνει την  υλοποίηση των έργων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments