Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σταύρος Καλογιάννης: Ανίκανη η σημερινή Κυβέρνηση να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ο,τιδήποτε θετικό

Σταύρος Καλογιάννης: Ανίκανη η σημερινή Κυβέρνηση να σχεδιάσει και να εφαρμόσει ο,τιδήποτε θετικό

KALΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε κείμενο του Γραφείου του Σταύρου Καλογίαννη,   υπουργού  της ΝΔ και πρώην βουλευτή της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων αναφέρονται τα εξής :

“Πριν από δύο χρόνια ακριβώς κατέρρευσε το στολίδι των Τζουμέρκων, το μονότοξο γεφύρι της Πλάκας. Η κινητοποίηση της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης Σύριζα – ΑΝΕΛ ήταν, τότε, άμεση. Δεκάδες υπουργοί και βουλευτές της παρέλασαν από τα συντρίμμια της γέφυρας, άλλοι φωτογραφήθηκαν επ’ αυτών, άλλοι θρήνησαν την κατάρρευση, άλλοι έριξαν την ευθύνη στις προηγούμενες Κυβερνήσεις,. Όλοι όμως συμφώνησαν σε ένα πράγμα και έκαναν βαρύγδουπες δηλώσεις: θα αποκαταστήσουμε το μνημείο αμέσως! Οι πλέον αισιόδοξοι μάλιστα έδωσαν και χρονοδιάγραμμα: Η γέφυρα θα ξαναστηθεί εντός του 2015!

Τα χρόνια πέρασαν και οι ενέργειες της Κυβέρνησης επί του θέματος συνοψίζονται σε μία λέξη: Καμία!

Ό,τι έγινε στα δύο προηγούμενα χρόνια για το γεφύρι ήταν ενέργειες Φορέων μη άμεσα εμπλεκομένων, τους οποίους πρέπει να μνημονεύσουμε: του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που προχώρησε αμέσως σε μία σειρά προκαταρκτικών μελετών, της Περιφέρειας Ηπείρου που συντονίζει τις ενέργειες, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της τεχνικής εταιρείας Τέρνα η οποία με το προσωπικό και τα μηχανήματά της βοηθάει στις προκαταρκτικές εργασίες και λίγων προσώπων όπως ο κ. Σμύρης, ο οποίος συντονίζει επί τόπου τις εργασίες και ιδιωτών που προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες αποκατάστασης.

Το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού λάμπει διά της αδιαφορίας και της πλήρους απουσίας του από το έργο αποκατάστασης του μνημείου.

Σε δήλωσή του γι’ αυτή την προκλητική απουσία ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρει: «Το γεφύρι της Πλάκας παραμένει σωριασμένο. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα, απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ο,τιδήποτε θετικό για τον Τόπο. Μόνον ατέρμονες συζητήσεις, αναβολές στη λήψη αποφάσεων, ματαιώσεις προγραμματισμένων έργων και δράσεων, ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Γι’ αυτό η χώρα βυθίζεται, αλλά οι ίδιοι, ανερυθρίαστα, συνεχίζουν να τάζουν στο λαό «ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας». Αναμένουμε όλοι, έστω και μετά από δύο χρόνια, ένα αξιόπιστο  χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των εργασιών του γεφυριού».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments