Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στην αίθουσα «Δ.Χατζής» η διάλεξη του Πέτερ Στάιν

Στην αίθουσα «Δ.Χατζής» η διάλεξη του Πέτερ Στάιν

Στην αίθουσα «Δ. Χατζής», στα Παλιά Σφαγεία, στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα Δευτέρα 15 Ιουλίου, η ανοικτή για το κοινό διάλεξη, του Πέτερ Στάιν, με θέμα τη σκηνοθεσία της Ηλέκτρας καθώς και η προβολή της ομώνυμης παράστασης που σκηνοθέτησε το 2007 με τον θίασο του Εθνικού Θεάτρου στην Επίδαυρο, ο κορυφαίος σκηνοθέτης του ευρωπαϊκού θεάτρου.

Η διάλεξη είχε προγραμματιστεί να γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, ωστόσο, οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για έντονες βροχοπτώσεις, σήμερα βράδυ, οδήγησαν το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στην απόφαση για αλλαγή του τόπου διεξαγωγής, της εκδήλωσης.

Ο Πέτερ Στάιν, βρίσκεται στα Γιάννενα, ως προσκεκλημένος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού ΣχολείουΑρχαίου Δράματος «Θερινό Μαντείο 2019».

Ο γερμανός καλλιτέχνης έχει συνδέσει το όνομά του με παραστάσεις – σταθμούς στην ιστορία του αρχαίου δράματος. Η σκηνοθεσία της Ορέστειας (1980) θεωρείται ορόσημο στην παραστασιογραφία της τριλογίας του Αισχύλου. Το 2007 σκηνοθέτησε την Ηλέκτρα του Σοφοκλή με το Εθνικό Θέατρο και Έλληνες ηθοποιούς στην Επίδαυρο.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments