Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Στην υπηρεσία των ηλικιωμένων τo Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Ιωαννιτών

Στην υπηρεσία των ηλικιωμένων τo Κ.Η.Φ.Η. του Δήμου Ιωαννιτών

Μια ακόμη δομή του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών είναι και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.).

Τα Κ.Η.Φ.Η. είναι σύγχρονες ανοικτές δομές ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και το περιβάλλον που τους φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στην φροντίδα που έχει αναλάβει.

Ο σκοπός του Κ.Η.Φ.Η. είναι η παραμονή των ηλικιωμένων στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας, η εναρμόνιση της οικογενειακής και εργασιακής ζωής των μελών της οικογένειας με το ηλικιωμένο μέλος, στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης καθώς και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων αλλά και των άλλων μελών της οικογένειας.

Η καθημερινή φροντίδα των ατόμων της τρίτης και τέταρτης ηλικίας στα Κ.Η.Φ.Η. περιλαμβάνει συμβουλευτική-στήριξη του ατόμου, νοσηλευτική φροντίδα (χορήγηση φαρμάκων και αντιμετώπιση όλων των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν), φροντίδα για την ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης (όπως σίτιση και ανάπαυση), ατομική υγιεινή καθώς και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

Το Κ.Η.Φ.Η. στελεχώνεται από Κοινωνικό λειτουργό, νοσηλεύτρια, κοινωνικούς φροντιστές ή επιμελητές πρόνοιας και βοηθητικό προσωπικό και στεγάζεται στην οδό Χριστοβασίλη 19, λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή με ωράριο 7:00-3:00μ.μ.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2651054265, Αβέρωφ 6, 2ος όροφος.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments