Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κυριακές στο Πανί: Νέος κύκλος προβολών με την “Επιστροφή”

Κυριακές στο Πανί: Νέος κύκλος προβολών με την “Επιστροφή”

Οι Κυριακές στο Πανί παρουσιάζουν το νέο κύκλο προβολών, ένα κινηματογραφικό οδοιπορικό στις γειτονιές του κόσμου με βραβευμένες ταινίες από διαφορετικές χώρες. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», θα προβληθεί το ντεμπούτο του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, ενός από τους αξιολογότερους κινηματογραφιστές της εποχής μας, η σπαρακτική «Επιστροφή» που πρόσφατα ψηφίστηκε μίας από τις καλύτερες ταινίες της νέας χιλιετίας για τους κριτικούς του BBC.

Στη σύγχρονη Ρωσία δύο νεαρά αγόρια ξαναβρίσκουν τον πατέρα τους που γνωρίζουν μόνο από μια παλιά φωτογραφία. Πατέρας και γιοι ξεκινούν για μια περιπέτεια ψαρέματος στις αχανείς ερημιές της χώρας. Για τα παιδιά όμως γρήγορα το ταξίδι μετατρέπεται σε μια δοκιμασία που αντί για να γεμίσει το κενό της πολυετούς έλλειψης της πατρικής φιγούρας, δημιουργεί νέες πληγές καθώς ο ένας επιζητεί το γονικό δέσιμο ενώ ο δεύτερος επαναστατεί στην αυταρχικότητα του πατέρα.

Η «Επιστροφή» ήταν μία αναπάντεχη έκπληξη από τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ, που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι, στη Βενετία, και πλήθος άλλων βραβείων σε διάφορα φεστιβάλ παγκοσμίως. Παράλληλα η πορεία του μετέπειτα  ήρθε να επιβεβαιώσει το ταλέντο του με ταινίες όπως «Η Αποξένωση» (2007), «Έλενα» (2011), «Λεβιάθαν» (2014) και «Loveless – Χωρίς Αγάπη» (2017) που δικαιότατα τον τοποθετούν πια ανάμεσα στους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας και άξιο συνεχιστή της μεγάλης Ρωσικής κινηματογραφικής σχολής.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments