Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Στη δημοπράτηση δύο νέων έργων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών

Στη δημοπράτηση δύο νέων έργων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών

images

 Αναμορφώνονται το πάρκο του Άλσους και η πλατεία Ζευγαριών με αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου του «Φόρου»

Επισκευάζονται και συντηρούνται οι δημοτικές τουαλέτες

 

Στη δημοπράτηση δύο νέων έργων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών, έργα που όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, «αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής τους».

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση και βελτίωση Κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, πάρκων και πλατειών», με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ και για το έργο «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών WC», με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ.

Η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των προσφορών και για τα δύο έργα είναι η 28η Ιουλίου, η χρηματοδότηση τους προέρχεται από τη ΣΑΤΑ και η μελέτη των δύο έργων έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Ολοκληρωμένη παρέμβαση στο Άλσος

Στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση Κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, πάρκων και πλατειών», πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο 6 στρεμμάτων πάρκο του  Άλσους που βρίσκεται στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Ένα πάρκο σημείο αναφοράς για τους κατοίκους μιας πυκνοδομημένης αστικής περιοχής, πρόκειται να αποδοθεί στους πολίτες πλήρως αναμορφωμένο. Η παρέμβαση αφορά τόσο το χώρο πρασίνου, όσο και τον ηλεκτροφωτισμό, καθώς και τα δομικά στοιχεία του πάρκου.

Η διαμόρφωση του χώρου πρασίνου θα γίνει βάσει της φυτοτεχνικής μελέτης που προβλέπει –μεταξύ άλλων- τη δημιουργία παρτεριών με χαμηλό πράσινο, θάμνους και ανθώνες, τη δημιουργία μικρού κήπου με ενδημικά ή αρωματικά φυτά, την εγκατάσταση δικτύου αυτόματου ποτίσματος και αρδευτικού δικτύου, την συντήρηση – αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων πρασίνου, νέες επιλεκτικές δενδροφυτεύσεις και φυσικές περιφράξεις.

Επίσης θα προχωρήσει η αναμόρφωση, επισκευή, συντήρηση ή αντικατάσταση διαφόρων στοιχείων του πάρκου, όπως τοιχοποιίες, καθιστικά, λιθόστρωτα δρομάκια, ζαρντινιέρες, αστικός εξοπλισμός  κ.λ.π. , ενώ θα συντηρηθεί και θα επισκευαστεί το μικρό υπαίθριο θεατράκι του πάρκου.

Τέλος σε ότι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του Άλσους, θα κατασκευαστεί νέο υπόγειο δίκτυο και θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα σε όλη την έκταση του πάρκου.

 

Αναμόρφωση πλατείας Ζευγαριών

και αποκατάσταση κτιρίου «Φόρου»

 

Παρεμβάσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στην κεντρική πλατεία των Ζευγαριών. Η πλατεία στα Ζευγάρια βρίσκεται γενικά σε καλή κατάσταση και χρήζει μικρών παρεμβάσεων και επισκευών, όμως το σημαντικό στο έργο αυτό είναι ότι περιλαμβάνει την αποκατάσταση ενός διατηρητέου κτιρίου των Ιωαννίνων που βρίσκεται στη συγκεκριμένη πλατεία.

Πρόκειται για το κτίριο του «Φόρου», το κτίριο όπου στο παρελθόν εισπράττονταν οι φόροι από τους αγρότες των γύρω χωριών που έρχονταν στα Γιάννενα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Το διατηρητέο κτίριο πρόκειται να αποκατασταθεί πλήρως και να φωταγωγηθεί, έτσι ώστε να ενισχυθεί η σχέση των κατοίκων τόσο με το κτίριο όσο και τον αύλειο χώρο.  Όταν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του, θα στεγάσει τα γραφεία και τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Επίσης μετά την σχετική απόφαση που εξέδωσε η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων, δρομολογείται η απομάκρυνση του περιπτέρου που κρύβει ένα μέρος της όψης του κτιρίου.

 

Επισκευή των Δημοτικών WC

Το έργο «Επισκευή και συντήρηση δημοτικών WC» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, προβλέπει την επισκευή και συντήρηση των δημοτικών τουαλετών που βρίσκονται στη οδό Ζάππα, την πλατεία Μαβίλη και στη οδό Διόνυσου Φιλοσόφου. Σκοπός είναι η αναβάθμιση των υποδομών του δήμου και η βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν στην καθαίρεση επιχρισμάτων, επιστρώσεων δαπέδων και τοίχων. Θα γίνει αποξήλωση των υπαρχόντων υδραυλικών , αποχετευτικών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Θα γίνει πλήρης αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, των εγκαταστάσεων αποχέτευσης και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Θα    τοποθετηθούν καινούργια είδη υγιεινής. Θα γίνει καθαρισμός επιφανειών από  ρύπους. Θα κατασκευασθούν νέα επιχρίσματα και χρωματισμοί. Θα γίνει συντήρηση κουφωμάτων και αντικατάσταση κατεστραμμένων.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Π.Κωλέτσιος(Πρόεδρος εργαζόμενων ΕΚΑΒ Ηπείρου)- “Ο όρος “οδηγός ασθενοφόρου” δεν υφίσταται .Για να  μπορέσει κάποιος να δουλέψει στο ασθενοφόρο θα πρέπει να είναι διασώστης”

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Ο όρος “οδηγός ασθενοφόρου” δεν υφίσταται .Για να  μπορέσει κάποιος να δουλέψει στο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments