Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συναντήσεις στην Αθήνα του δημάρχου του δήμου Ν.Σκουφά με τον πρόεδρο της ΝΔ,και με παράγοντες για θέματα του δήμου

Συναντήσεις στην Αθήνα του δημάρχου του δήμου Ν.Σκουφά με τον πρόεδρο της ΝΔ,και με παράγοντες για θέματα του δήμου

-   19-01-2016 Από:Γιώργος Γκόντζος–Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στα γραφεία του στη Συγγρού ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς επίσης προβλήματα του Δήμου του και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια παρευρέθηκε στη Βουλή καλεσμένος από τη Διακομματική Κοινοβουλευτική επιτροπή διεκδίκησης των ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ όπου κατέθεσε   τις προτάσεις του τονίζοντας ότι το θέμα παρουσιάζει δυσκολίες οικονομικές ,νομικές, γραφειοκρατικές. Ο ίδιος θεωρεί ότι το θέμα είναι κυρίως πολιτικό και η μόνη λύση είναι να υπάρξει πολιτική βούληση, αποφασίζοντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης να δώσει την άδεια να γίνουν εκτελεστέες οι πρωτόδικες αποφάσεις. Ειλικρινής και συνάμα αφοπλιστική ήταν η ερώτηση που έθεσε ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά στην επιτροπή: «Πέστε μας, θα διεκδικήσει η ελληνική πολιτεία ή εμείς καταφεύγουμε άδικα στα δικαστήρια, ξοδεύοντας χρήματα, βάζοντας τους δημότες μας σε περιπέτειες; Να το ξέρουμε».

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ν. Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης και η Αντιδήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ροζίνα Βαβέτση συναντήθηκαν με τον εκπρόσωπο τύπου και πολιτιστικών θεμάτων κύριοRechenhofer στο γραφείο του στη Γερμανική Πρεσβεία. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής μάχης του Πέτα , όπου 250 Γερμανοί Φιλέλληνες έχασαν τη ζωή τους και τη μεγάλη συνεισφορά του Φιλελληνισμού κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης. Συζητήθηκε επίσης η πορεία των έργων κατασκευής του μουσείου μνήμης στο Κομμένο που χρηματοδοτείται από το Ελληνογερμανικό ταμείο για το μέλλον.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία του πολιτευτή των ΑΝΕΛ κ. Ιωάννη Καγκάνη στο Υπουργείο Τουριστικής ανάπτυξης με τον Γενικό Γραμματέα κ. Τζιάλλα και την Ειδική συνεργάτη της Αναπληρώτριας υπουργού κυρίας Κουντουρά, κυρία Ευρυδίκη Κουρνέτα. Κυρίαρχα θέματα συζήτησης ήταν τα θέματα Πολιτισμού και τουριστικής προβολής του Δήμου Νικολάου Σκουφά καθώς επίσης και η συνεργασία του Δήμου μας με αντίστοιχους Δήμους της Αλβανίας, Ιταλίας και Βουλγαρίας και η συμμετοχή του Υπουργείου μέσω του προγράμματος INTERREG το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα ένταξης καινοτόμων έργων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments