Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία του ΠΑΜΕ Ιωανννίνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία του ΠΑΜΕ Ιωανννίνων

DSC02915

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία την Παρασκευή 16/10 στις 6 το απόγευμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζονταν στη Βουλή μαζί με το πόρισμα των σοφών, δίνοντας αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στην ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης, στη φοροεπιδρομή και αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος.

Το νέο πολυνομοσχέδιο συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της υγείας.

Οι εργαζόμενοι βροντοφώναξαν «κάτω τα χέρια από την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» εκφράζοντας την αντίθεση τους στο να περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης! Δεν δέχονται να  περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

Έδωσαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη 22/10 στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 6:30μ.μ. στο Δημαρχείο.

 

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments