Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία με τους 150 νεκρούς (φωτό & βίντεο)

Συγκλονίζει η αεροπορική τραγωδία με τους 150 νεκρούς (φωτό & βίντεο)

Διερευνώνται όλα τα αίτια που μπορεί να οδήγησαν στο μοιραίο

 germanwings

Τραγική ήταν η σημερινή είδηση της συντριβής του αεροσκάφος της Germanwings, θυγατρικής της γερμανικής Lufthansa, το οποίο μετέφερε 150 ανθρώπους, πάνω από τις Γαλλικές Άλπεις που αφαίρεσε την ζωή όλων των επιβατών και το πληρώματος.

Το Airbus A320 εκτελούσε την πτήση 4U9525, κατέπεσε μεταξύ της Ντιν και της Μπαρσελονέτ, στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, δεν υπάρχουν επιζώντες. Οι επιβάτες ήταν συνολικά 144, ενώ τα μέλη του πληρώματος έξι.

german1

Η κυβέρνηση της Γαλλίας δήλωσε επισήμως ότι «κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί» σε ό,τι αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, με τον Λευκό Οίκο να σημειώνει ότι, με βάση τα στοιχεία των ΗΠΑ, δεν τίθεται μέχρι στιγμής ζήτημα τρομοκρατικής ενέργειας.

Το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους έχει βρεθεί, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζενέβ.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

germa4

Μεταξύ των θυμάτων φέρονται να βρίσκονται 16 Γερμανοί μαθητές, μέλη της ίδιας τάξης, οι οποίοι επέστρεφαν από ταξίδι στα πλαίσια προγράμματος ανταλλαγής.
Οι ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας δήλωσαν σοκαρισμένοι από το γεγονός.

«Είναι η ώρα όπου όλοι μας νιώθουμε βαθύ πόνο», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι σχεδιάζει να βρεθεί την Τετάρτη στο χώρο του δυστυχήματος.
Τουλάχιστον ένα ελικόπτερο των σωστικών αρχών κατάφερε να φθάσει στο ορεινό σημείο της συντριβής, σε υψόμετρο 2.000 μέτρων.

Ελικόπτερα της Γαλλικής χωροφυλακής και της Πολεμικής Αεροπορίας ετοιμάζονται να απογειωθούν, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μετά τη συντριβή του Airbus Α320 στις Γαλλικές Άλπεις.

german3

Ο Γκιλμπέρ Σοβάν, μέλος τοπικού συμβουλίου, τόνισε στην εφημερίδα Les Echos ότι η άτρακτος του αεροσκάφους έχει διαλυθεί.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι από τα συντρίμμια είναι σε μέγεθος αυτοκινήτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτήκοοι μάρτυρες από το θέρετρο για σκι του Πρα Λουπ δήλωσαν ότι άκουσαν περίεργο θόρυβο περίπου στις 11.00 τοπική ώρα από την πλευρά των τοπικών όρεων.

german1

Το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος ένα λεπτό αφού είχε φτάσει στο αναγκαίο – για την πτήση του στο συγκεκριμένο σημείο – ύψος και συνέχισε να πέφτει για οκτώ λεπτά, πριν συντριβεί, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Germanwing, Τόμας Βίνκελμαν.

Έχασε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας στις 10:53, ενώ πετούσε σε ύψος 6.000 ποδών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ στο σημείο, ενώ δημιουργήθηκε διυπουργική επιτροπή διαχείρισης της κρίσης για να συντονίσει το έργο των ερευνών.

germanwingss4

Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι η επιχείρηση στο σημείο θα είναι «εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα», λόγω του δυσπρόσιτου της τοποθεσίας.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος, ο οποίος βρισκόταν σε κρατική επίσκεψη στη Γαλλία, η οποία και διεκόπη, ευχαρίστησε τη γαλλική κυβέρνηση για τις ενέργειές της.

Το Airbus A320 είναι επιβατικό αεροσκάφος ενιαίας καμπίνας, δημοφιλές για πτήσεις μικρής και μεσαίας διάρκειας. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο καιρός ήταν σχετικά καλός την ώρα του δυστυχήματος.

germa suggeneis2

Τραγικά πρόσωπα είναι οι συγγενείς των επιβατών της μοιραίας πτήσης που έχασαν την ζωή τους.

Πιο συγκλονισμένοι όλων οι γονείς των μαθητών του γερμανικού σχολείου στο Χάλντερν της Γερμανίας που γύριζαν από εκδρομή στη Βαρκελώνη με τις καθηγήτριες τους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επικοινώνησε νωρίτερα με την καγκελάριο της Γερμανίας για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για την τραγική είδηση. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, καθώς τα περισσότερα θύματα της πτήσης ήταν Ισπανοί και Γερμανοί.

germa suggeneis1

germanw

germa

 

 

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments