Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών για την τουριστική στρατηγική Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση

Συζήτηση και ανταλλαγή εμπειριών για την τουριστική στρατηγική Ιωαννίνων-Θεσσαλονίκης σε ειδική εκδήλωση

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δήμων Ιωαννιτών-Θεσσαλονίκης για τη χάραξη κοινής τουριστικής στρατηγικής, εξαιρετικά χρήσιμη αποδείχθηκε η ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών την Πέμπτη το απόγευμα. Είχε προηγηθεί το μεσημέρι, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας των δύο Δήμων.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα την παρουσίαση της στρατηγικής προώθησης του τουριστικού προϊόντος και τις προτάσεις εμπειρογνωμόνων για υιοθέτηση καλών πρακτικών και κοινών στόχων για τους δύο Δήμους. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που υπήρξε ήταν η διάρκεια της εκδήλωσης που ξεπέρασε κατά πολύ τα προκαθορισμένα χρονικά όρια, με τις Β2Β συναντήσεις μεταξύ των εξειδικευμένων φορέων και επιχειρηματιών του κλάδου από τις δύο περιοχές, που πραγματοποιήθηκαν μετά τις αρχικές παρουσιάσεις, να διαρκούν μέχρι σχεδόν τα μεσάνυχτα.
Με τους δύο Δήμους, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, να «στρώνουν το χαλί» μιας ελπιδοφόρας συνεργασίας που στοχεύει στη δημιουργία ενός «τουριστικού τόξου» προς αμοιβαίο όφελος , οι εκπρόσωποι των δύο περιοχών αντάλλαξαν εμπειρίες και προδιέγραψαν κοινές δράσεις, που ξεκινούν από μεθόδους προώθησης του «τουριστικού προϊόντος» και καταλήγουν μέχρι τις συζητήσεις για πακέτα συνδυαστικών διανυκτερεύσεων σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη.
Όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας:
«η έξοδος της χώρας μας από την κρίση απαιτεί από τους Δήμους να είναι δραστήριοι και ευρηματικοί. Να συμμετέχουν δυναμικά στην ευρύτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων των περιοχών τους, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον και τις υποδομές.
Σήμερα για να είναι οι στόχοι αυτοί εφικτοί και υλοποιήσιμοι, θα πρέπει να στηρίζονται σε σοβαρό σχεδιασμό και να επιτυγχάνονται με σταδιακή πρόοδο. Να στηρίζονται σε στρατηγικές συμμαχίες και ουσιαστικές συνεργασίες».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Ιωαννιτών-Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, μίλησε για την συνεργασία περιφέρειας, δήμων και επαγγελματιών στην προώθηση του τουρισμού. «Σιγά σιγά και με προσπάθεια, χτίζεται το ‘τουριστικό προϊόν’ Ήπειρος», είπε ο κ. Καχριμάνης

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την πολύμηνη συνεργασία που προηγήθηκε για να καταλήξουν οι δύο δήμοι στην επισημοποίηση της απόφασης –με την υπογραφή συμφώνου- για χάραξη κοινής πορείας.
«Διαμορφώσαμε την επικοινωνιακή ταυτότητα της πόλης με κεντρικό σλόγκαν «Μια πόλη… πολλοί προορισμοί – One city ..many destinations», είπε ο κ. Γκόλας και αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Η ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και το χτίσιμο ενός προορισμού με ιδιαίτερη έμφαση στη διαφορετικότητα που ελκύει τον επισκέπτη να αναζητήσει εμπειρίες με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις γεύσεις , τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και τη δραστηριότητα, με ‘το πάντρεμα’ του παραδοσιακού με το μοντέρνο, του ξεχωριστού, του ποιοτικού σε «καλή τιμή», θεωρούνται ως σημαντικοί παράγοντες για τον εμπλουτισμό αυτού του τουριστικού προορισμού που διαθέτουμε».
Αναφερόμενος στην τουριστική «συμμαχία» των δύο Δήμων, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, υποστήριξε: «διαπιστώσαμε πως υπάρχει ένα κοινό πνεύμα και μπορούμε να συμπράξουμε και να αναπτύξουμε μια κοινή στρατηγική. Εμείς μετά την ποσοτική θέλουμε να περάσουμε σε ποιοτική τουριστική ανάπτυξη και θέλουμε ισχυρούς εταίρους με τους οποίους έχουμε κοινή αντίληψη».
Ο κ. Πέγκας τόνισε ιδιαίτερα την υποδοχή που έτυχε η 30μελης αποστολή της Θεσσαλονίκης στα Γιάννενα, λέγοντας πως «από όλες τις πόλεις που έχω επισκεφθεί εδώ αισθάνθηκα την πιο θερμή υποδοχή κι αυτό οφείλεται στους ανθρώπους».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κων/νος Βλάχος αναφέρθηκε στους δεσμούς Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης
Στη συνέχεια, και πριν την έναρξη των Β2Β συναντήσεων, έγινε παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος των Ιωαννίνων από τον Ειδικό Σύμβουλο Δήμου Ιωαννιτών, Στέφανο Ζέρβα και η παρουσίαση του μοντέλου στρατηγικής προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης από το στέλεχος του τομέα τουρισμού του Δήμου, Γιώργο Μπαζμαδέλη.
Ο Νίκος Σαπουντζής, Δ/νων Σύμβουλος της tourism plus, παρουσίασε το μοντέλο της «διπλωματίας των πόλεων» που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Τάσιος και ο Σαμ Κοδούνης, διευθυντής του ξενοδοχείου Grand Serai (όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση) παρουσίασαν τη δραστηριότητα που ξεδιπλώνουν τα τελευταία χρόνια οι επαγγελματίες των Ιωαννίνων.

enwsi

Πηγή by [author_name]

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments