Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Συμμετοχή της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέδριο για το μέλλον της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Συμμετοχή της Μ.Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) σε συνέδριο για το μέλλον της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Ελλάδα.

20160517_095220Από:Γιώργος Γκόντζος–Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, αναπληρώτρια συντονίστρια της ΕΠΕΚΕ Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρέστη στις 17 Μαΐου στο συνέδριο με θέμα «The Future of Healthcare in Greece», που οργανώθηκε από το Health Daily, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με τη συνεργασία του International Society for Phamacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR)-GreeceRegionalChapter, του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ.

Μετά τον χαιρετισμό του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ακολούθησε η πρώτη θεματική συνεδρία με θέμα Μετανάστευση και Υγεία. Στις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις των προσκεκλημένων ομιλητών της συνεδρίας, του PhilippeLeclerc, εκτελών χρέη Αντιπροσώπου του Γραφείου της  Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκώζου, του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Μελέτιου-Αθανασίου Δημόπουλου, του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστημονικού υπευθύνου στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» και προσφάτως Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Χαράς Τζιουβάρα, εκπροσώπου των Γιατρών του Κόσμου, παρουσιάστηκαν ζητήματα υγειονομικής στήριξης των προσφύγων.

Περνώντας σταδιακά από την αντιμετώπιση του επείγοντος στη σταθεροποίηση, από την άμεση δηλαδή αντιμετώπιση των περιστατικών, σε μια σταθερή και συνεχή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων που διαβιούν σε χώρους φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, είναι απαραίτητη μια σχεδιασμένη στρατηγική και κοστολογημένη παρέμβαση, που θα λαμβάνει υπόψη την κάλυψη του συνόλου του προσφυγικού πληθυσμού βάση των διαφοροποιημένων αναγκών του. Του νεαρού σε ηλικία και υγιέστερου πληθυσμού, των ασθενών με χρόνια νοσήματα αλλά και των ευάλωτων ομάδων όπως παιδιά, έγκυες, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με αναπηρίες και τραυματισμούς.

Για την καλύτερη υγεία των προσφύγων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προληπτική αντιμετώπιση μέσω των εμβολιασμών και της επιδημιολογικής καταγραφής.  Στην Ειδομένη μάλιστα ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία, που θα καλύψει όλο τον ανήλικο πληθυσμό με τα βασικά εμβόλια. Η καμπάνια αυτή, με έναρξη έναν πολύ ταλαιπωρημένο πληθυσμό στην Ειδομένη, που γίνεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ, θα γενικευθεί, σε όλους τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και των διεθνών οργανισμών με τους οποίους συνεργάζεται το Υπουργείο.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments