Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Β. Μέγα με αντιπρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων – Μήνυμα για Παγκόσμια ημέρα Αγρότισσας

Συνάντηση Β. Μέγα με αντιπρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων – Μήνυμα για Παγκόσμια ημέρα Αγρότισσας

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Συνάντηση με την πρόεδρο Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Μυρτώ Λύκα είχε το πρωί της Δευτέρας η αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης, Βάσω Μέγα.

Η κ. Μ.Λύκα ενημέρωσε την αντιδήμαρχο για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, ειδικά σε ότι αφορά τη μείωση στην τιμή του γάλακτος, και ζήτησε τη συνδρομή και στήριξή της για το σοβαρό αυτό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σε όλη τη χώρα.

Από τη μεριά της η κ.Β. Μέγα ενημέρωσε την αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων για τις δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Ιωαννιτών στην κατεύθυνση στήριξης της αγροτικής παραγωγής και δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα κι άλλες δράσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου.

Μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα αγρότισσας

Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στις γυναίκες της υπαίθρου, τις αγρότισσες που κρατούν όρθιες τις επαρχίες όλου του κόσμου, η 15η Οκτωβρίου. Μια μέρα που αναγνωρίζεται διεθνώς από το 1997, με πρωτοβουλία της παγκόσμιας οργάνωσης «Women’s World Sunmit Foundation» και σκοπό την αναγνώριση και την προβολή του έργου της αγρότισσας.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος σε μήνυμά της αναφέρει:

«Ο Δήμος Ιωαννιτών τιμά την Ελληνίδα αγρότισσα και την προσφορά της στην Ελληνική ύπαιθρο, την ελληνική οικογένεια, και την ανάπτυξη του αγροτικού επαγγέλματος. Είμαστε ευγνώμονες στις γυναίκες της υπαίθρου που στηρίζουν τις οικογένειες τους και συμβάλλουν σημαντικά στη πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Η Ελληνίδα αγρότισσα συνεχίζει να επιτελεί το ρόλο της και πολλές πετυχημένες προσπάθειες στην ύπαιθρο έχουν ψυχή και άρωμα γυναίκας»

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments