Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat

Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat

Με αφορμή την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Eurostat, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου παραμένει στις φτωχότερες Περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Η θλίψη και η απογοήτευση μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς τις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω μας, τόσο από το φυσικό περιβάλλον, όσο και από το ανθρώπινο δυναμικό, δυνατότητες που δεν αξιοποιούνται στον βαθμό που θα έπρεπε.

Δυστυχώς το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ηπειρωτών συγκρίνεται με αυτό περιφερειών από την Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Το χειρότερο όμως είναι ότι βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και μεταξύ των Περιφερειών της Ελλάδας.

Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί μόνο στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά προφανώς οφείλεται σε λανθασμένους σχεδιασμούς, σε ευκαιρίες που χάθηκαν, στην έλλειψη οράματος για την Ήπειρο. Ενός οράματος, που θα πρέπει να σχεδιαστεί πάνω σε πραγματικές βάσεις και στοιχεία για τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής, τον τουρισμό, τις υπηρεσίες. Μόνο με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες, ώστε να άρουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που στερούν από τους Ηπειρώτες την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» δεσμεύεται ότι θα δουλέψει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου όλοι μαζί να σχεδιάσουμε και να υπηρετήσουμε αυτόν τον στόχο».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments