Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση εργασίας της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συνάντηση εργασίας της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο Πρύτανης κ. Τρ. Αλμπάνης δέχθηκε την Τρίτη, την υποψήφια Δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις θέσεις της Παράταξης Ιωάννινα_2023 για το Πανεπιστήμιό μας, που αφορούν τον κεντρικό πυρήνα του προγραμματικού σχεδιασμού της. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις Διοικητικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κ. Μ. Πασχόπουλος, Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Σ. Γεωργάτος, Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Στ. Νικολόπουλος.

Η Τατιάνα Καλογιάννη συνοδευόταν από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους κα Μαρία Μαρινίδου-Βενέτη, εκπαιδευτικό, κ. Ξενοφώντα Μπήτσικα, Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων και τον κ. Νίκο Ντάσιο, Επιχειρηματία.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

  1. Την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστήμιο μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου και τις ανάγκες που προκύπτουν σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και σε νέες κτιριακές υποδομές.
  2. Την οργανική και λειτουργική διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη, που πρέπει να συγκροτείται από τις παρακάτω συνιστώσες:
  • Συγκοινωνιακά, με ανάπτυξη των δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ, υλοποίηση έργου Τραμ ελαφρού τύπου και ποδηλατόδρομου,

– Επιστημονικά και εκπαιδευτικά για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με δράσεις που θα ξεκινούν από τη νηπιακή ηλικία ώστε η σχέση που θα αναπτυχθεί  μεταξύ του Πανεπιστημίου και στους μελλοντικούς δημότες να είναι άμεση,

– Πολιτιστικά, με πρωταρχικό στόχο την αξιοποίηση του κτιρίου στην οδό Δομπόλη, ως Πολιτιστικό κέντρο συν-διαχείρισης Πανεπιστημίου και Δήμου Ιωαννιτών.

  1. Τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων (εύρεση λύσης ως προς το χρόνο παραμονής των αδέσποτων στο κυνοκομείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναγκαίοι εμβολιασμοί, ηλεκτρονική σήμανση).

Η Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο των 25.000 φοιτητών, των 800 διακεκριμμένων μελών του Εκπαιδευτικού Προσωπικού, αλλά και των κορυφαίων διακρίσεων σε διεθνές επίπεδο, ενώ αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο και πολύτιμο στοιχείο ενεργητικού της πόλης, παραμένει ο «μεγάλος φιλοξενούμενος της πόλης» και όχι ο δραστήριος και ουσιαστικός συνεργάτης στη βελτίωση της λειτουργίας, ανάδειξη και εξέλιξη της πόλης. Τόνισε επίσης ότι πρόθεσή της είναι να αντικαταστήσει τη χαμηλών επιδόσεων συνεργασία των Δημοτικών Αρχών της πόλης με το Πανεπιστήμιο, με μία πολυεπίπεδη δυναμική σχέση, που θα βασίζεται στην αμοιβαία ειλικρίνεια, σεβασμό των ρόλων και συνεχή επικοινωνία.

Επί των θεμάτων που τέθηκαν, οι θέσεις της Παράταξης συνοψίζονται στα παρακάτω:

  1. Η Τατιάνα Καλογιάννη παρέδωσε στον Πρύτανη τη μελέτη Σκοπιμότητας, για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος “ΔΟΜΠΟΛΗ”, που είχε εκπονήσει προ πενταετίας η αιρετή Περιφέρεια, μετά από προσωπική πρωτοβουλία της ίδιας. Έγινε αναφορά στα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία με βάση αμιγώς τεχνικοοικονομικά κριτήρια, προέκρινε το σενάριο κατασκευής συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων για φοιτητές, στα πρότυπα σύγχρονων φοιτητικών εστιών, με τη λειτουργία εμπορικών χρήσεων στον ισόγειο χώρο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.
  1. Ακόμη σχετικά με το θέμα αυτό η Τατιάνα Καλογιάνη παρέδωσε στον Πρύτανη την από 13.09.2013 αλληλογραφία της με την Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, του Υπουργείου Οικονομίας, στην οποία δηλωνόταν η πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής για την επανεξέταση της προοπτικής αξιοποίησης του ακινήτου «ΔΟΜΠΟΛΗ» στο πλαίσιο ΣΔΙΤ, ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Όλα τα παραπάνω, την περίοδο εκείνη, τέθηκαν υπ’ όψιν του διαχειριστή του ακινήτου (της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας), ώστε να προχωρήσει στις διαδικασίες παραχώρησης του ακινήτου στην Αιρετή Περιφέρεια και να αξιοποιηθεί ταχύρυθμα το ακίνητο. Η, τότε, Διοίκηση της Αποκεντρωμένης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, απέρριψε το αίτημα.

Η Τατιάνα Καλογιάννη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ευχαρίστησαν θερμά τις Πρυτανικές Αρχές για την ειλικρινή συνεργασία τους και σημείωσαν ότι Παράταξη Ιωάννινα_2023 προσβλέπει σε ριζική αναβάθμιση της σχέσης Πανεπιστημίου – Πόλης.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments