Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Ριζόπουλου δημάρχου Αρταίων για νέο αεροδρόμιο και Περιφερειακότητα

Συνάντηση Ριζόπουλου δημάρχου Αρταίων για νέο αεροδρόμιο και Περιφερειακότητα

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη στην Άρτα, τον δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα ανάπτυξης, συζητήθηκε η συμβολή της Περιφερειακότητας στην Άρτα και υπήρξε σύμπτωση απόψεων σε ζητήματα όπως η κατασκευή νέου περιφερειακού αεροδρομίου, η δημοκρατική διανομή των κονδυλίων και η συλλογικότητα στο σχεδιασμό και τη λήψη των αποφάσεων.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Χρήστος Τσιρογιάννης

«Δεχθήκαμε σήμερα τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλο και τον ενημερώσαμε για διάφορα θέματα που αφορούν σε αναπτυξιακά κυρίως ζητήματα. Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς μπορεί να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και δήμου Αρταίων για την επόμενη δημοτική δική μας περίοδο έτσι ώστε να βρούμε λύσεις και να μπορέσουμε να βάλουμε την Άρτα στο προσκήνιο.»

Σπύρος Ριζόπουλος

«Δήμαρχε ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας. Ακούσαμε το σχεδιασμό σας με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Χαίρομαι που συμφωνούμε στην αρχή της Περιφερειακότητας, χαίρομαι που συμφωνούμε στην αποκατάσταση της δημοκρατικής διάθεσης των κονδυλίων, χαίρομαι που συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρξει πνεύμα συλλογικότητας κάτι το οποίο βρίσκουμε σε όλους τους δήμους και τα επιμελητήρια.

Άρα, θέλω την επόμενη μέρα από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε να προχωρήσουμε ενωμένοι γιατί η Ήπειρος ανήκει στους Ηπειρώτες και εμείς θα είμαστε εκεί για να δουλέψουμε γι’ αυτούς.

Σας παρουσίασα τους άξονες με τα μεγάλα έργα της Περιφερειακότητας, σας μίλησα για την ένωση του προορισμού της παραλίας από τον Αμβρακικό έως τα παράλια της Αλβανίας και για το πρόγραμμα Πίνδος.

Συμφωνήσαμε απόλυτα στο θέμα της αξιοποίησης του κάμπου και της άρδευσης. Συμφωνήσαμε ότι σε όποια στρατηγική φάση και να βρεθεί το κομμάτι του βιοτεχνικού πάρκου εμείς θα το επισπεύσουμε και δεν προλάβαμε να συζητήσουμε το πολύ σημαντικό θέμα της σύνδεσής του με την Ιονία Οδό.

Χαίρομαι γιατί ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο θέμα το οποίο θέσαμε για το αεροδρόμιο στη Φιλιππιάδα λέγοντας ότι «εγώ έχω έκταση και μελέτη». Άρα το σκεπτικό μας ότι χρειαζόμαστε ένα Περιφερειακό αεροδρόμιο δείχνει ότι βρίσκει ανταπόκριση.

Δήμαρχε, αυτά τα ζητήματα θα τα βλέπουμε όλοι μαζί στην επιτροπή Παρακολούθησης την οποία θα θεσμοθετήσω όταν αναλάβω γιατί οι πόροι είναι συγκεκριμένοι. Αλλά από εκεί και πέρα όταν δουλεύουμε όλοι μαζί συλλογικά και ξέρουμε ο καθένας την αφετηρία του άλλου, τότε το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο.

Επιπλέον να γνωρίζετε ότι αντιλαμβάνομαι τη θέση του Περιφερειάρχη ως πρέσβη του δήμου και των δημοτών. Η δουλειά μας δεν είναι να καπελώνουμε τους δημάρχους. Η δουλειά μας είναι να έχουμε διακριτές εξουσίες να τους στηρίζουμε και να τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους.

Τέλος, μιλήσαμε και για το ποτάμι το οποίο εγώ θέλω να αξιοποιηθεί και αρδευτικά γιατί ενώ η Ήπειρος έχει πέντε ποτάμια είναι κρίμα να μην υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, ενδεχομένως και ένας ανεξάρτητος οργανισμός άρδευσης. Γιατί έχουμε πολλούς κάμπους είναι ανεκμετάλλευτοι.»

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments