Παρασκευή , 22 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Απασχόληση / ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ

Στην Επιθεώρηση Εργασίας βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων με συμβασιούχους του Δήμου Ιωαννίτων των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το Σεπτέμβριο για τριμερή συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Ιωαννιτών.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Σωματείου έθεσαν το ζήτημα των αποζημιώσεων για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες, οι οποίες δεν αποδόθηκαν. Στους ίδιους εργαζόμενους – όπως φυσικά και στους υπόλοιπους μόνιμους υπαλλήλους- δεν αποδόθηκε το σύνολο των Μέσων Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται, παρά μόνο ένα τμήμα αυτών, και δεν χορηγήθηκε κανένα λίτρο γάλα καμία μέρα, τη στιγμή που ο εργοδότης οφείλει να χορηγεί 1 λίτρο γάλα κάθε μέρα σε όσους εργαζόμενους αποδίδονται μέσα ατομικής προστασίας.

Σα να μην έφτανε αυτό, οι εργαζόμενοι, ανακάλυψαν πριν από λίγες ημέρες ότι ο Δήμος δεν κατέβαλε τα τελευταία μεροκάματα του Σεπτεμβρίου!

Η Δημοτική Αρχή δίνει σήμα στη μεγάλη εργοδοσία της περιοχής να συνεχίσει να αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους, αφού αυτή πρώτη δίνει το παράδειγμα.

Σήμα όμως δίνει και για την επικράτηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην πόλη, καθώς όχι μόνο δεν έκανε νέες συμβάσεις με τους συγκεκριμένους συμβασιούχους ενώ μπορούσε, αλλά διαφημίζει και στα ραδιόφωνα ότι θα προσλάβει νέους συμβασιούχους. Με λίγα λόγια, αντί για μόνιμη εργασίας, εναλλαγή ανέργων για 4 ή 8 μήνες και μετά επιστροφή στην ανεργία.

Ως αποτέλεσμα των αγώνων των εργαζομένων που συσπειρώθηκαν και πάλεψαν με το Σωματείο τους, η δημοτική αρχή δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει τις οφειλές. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό των συναδέλφων και να απαιτεί προσλήψεις μονίμου προσωπικού, παροχή μέσων ατομικής προστασίας και γάλακτος και φυσικά ούτε μια μέρα καθυστέρηση στο μισθό μας.

Δείτε Επίσης

Ερώτηση της Μερόπης Τζούφη προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την απόλυση επικουρικής ιατρού από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη σχετικά με την εκδικητική, όπως την χαρακτήρισε, ...