Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Ριζόπουλου με τον πρόεδρο Επιμελητηρίου Άρτας

Συνάντηση Ριζόπουλου με τον πρόεδρο Επιμελητηρίου Άρτας

Σε ανακοίνωση των “Οριζόντων Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής :

Ριζόπουλος: Στρατηγικός ο ρόλος των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της Ηπείρου

  • Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννη Γκολομάζο
  • Η Άρτα συνδετικός κρίκος της Ηπείρου με την υπόλοιπη κεντρική και νότια Ελλάδα
  • Κομβική η θέση της για τα έργα της Περιφερειακότητας
  • Ίδρυση ανεξάρτητου φορέα ύδρευσης όλων των κάμπων της Ηπείρου

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συνεχίζοντας τις καθημερινές του επαφές με εκλεγμένους δημάρχους και φορείς της Ηπείρου επισκέφθηκε στην Άρτα, το πρόεδρο του τοπικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Γκολομάζο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ξεπέρασε τη μία ώρα, έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα του νομού Άρτας σε σχέση με την οικονομία και την ανάπτυξη.

Από την πλευρά των Οριζόντων Ηπείρου ο Σπύρος Ριζόπουλος ανάπτυξε το σκεπτικό της Περιφερειακότητας, εξηγώντας παράλληλα ότι η Άρτα έχει κομβική θέση στη μελλοντική ανάπτυξη όλης της Ηπείρου.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις

Ιωάννης Γκολομάζος

«Σήμερα καλωσορίσαμε στο Επιμελητήριο τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, τον κ. Σπύρο Ριζόπουλο. Αναφέραμε τις θέσεις που έχει το Επιμελητήριο για το επιχειρείν στην περιοχή μας. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση και αναλύσαμε διάφορα ζητήματα. Αναφερθήκαμε στον τουρισμό, στον πρωτογενή ανάπτυξη και μιλήσαμε για όλα τα ζητήματα και για την επιχειρηματικότητα στο νομό μας.

Το επιμελητήριο είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους υποψήφιους για να εκθέσουν τις απόψεις τους, να εκθέσουμε και εμείς τις δικές μας να γίνει μια ζύμωση τώρα στον προεκλογικό αγώνα. Και νομίζω ότι με καλή συνεργασία όλων των φορέων η περιοχή μας θα πάει μπροστά.»

 

Σπύρος Ριζόπουλος

«Ευχαριστούμε τον πρόεδρο για την υποδοχή του και το πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε. Για εμάς το πιο σημαντικό ζήτημα είναι ότι πρέπει να ταυτίσουμε το ρόλο των Επιμελητηρίων με την ανάπτυξη στην Ήπειρο. Ο ρόλος σας θα είναι στρατηγικός στην προσπάθειά μας. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη σημαντικότητα του ρόλου σας ως θεσμικού εταίρου της Περιφέρειας. Μοιράζομαι τις ευαισθησίες σας καθώς έχω δικές μου επιχειρήσεις. Άρα καταλαβαίνω πλήρως όλες εκείνες τις έγνοιες τις οποίες έχετε.

Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω ότι για τους Ορίζοντες Ηπείρου η Άρτα δεν είναι το νότιο κομμάτι της Ηπείρου. Είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της Ηπείρου και της υπόλοιπης κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά.

Το δεύτερο είναι ότι η Άρτα αποτελεί το κομβικό σημείο των δύο πολύ μεγάλων έργων που έχουμε εξαγγείλει στα πλαίσια της Περιφερειακότητας:

  • Την ενοποίηση της ακτογραμμής σε έναν τεράστιο προορισμό, που ξεκινάει από την αξιοποίηση του Αμβρακικού και φτάσει έως τα σύνορα της Αλβανίας και
  • ουσιαστικά την αφετηρία εισόδου σε έναν άλλο προορισμό ο οποίος θα ονομάζεται Πίνδος και θα ξεκινάει από την Άρτα και θα καταλήγει στην Κόνιτσα σε πρώτη φάση.

Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για το ζήτημα της πρωτογενούς παραγωγής. Εξήγησα το σκεπτικό μας, πως για να μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα της πρωτογενούς παραγωγής πρέπει να αντιστρέψουμε τη στρατηγική.

Και η στρατηγική είναι -κάτι στο οποίο με χαρά διαπίστωσα ότι συμφωνεί και ο πρόεδρος- ότι για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με την πραγματική ανάπτυξη και να ανέβουν -πάνω απ’ όλα- οι τζίροι των αγροτών, πρέπει να ασχοληθούμε με το τι ακριβώς απαιτεί το ράφι. Πάνω σε αυτό να σχεδιάσουμε. Αυτό να επιδοτήσουμε, αυτό να στηρίξουμε οικονομικά.

Δεν έχει νόημα όμως να μιλήσουμε για πρωτογενή παραγωγή αν συγχρόνως δεν μπορέσουμε να δεσμευτούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο 30ετίας, το βιομηχανικό πάρκο το οποίο θέλετε να φτιάξετε. Και εκεί -σε ένα σημείο με εγγύτητα στην Ιονία Οδό- πρέπει να υπάρξουν και όλες οι παροχές στήριξης που απαιτούνται για τους αγρότες.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να εξηγήσω ότι βρίσκομαι στην κατεύθυνση ίδρυσης ανεξάρτητου φορέα άρδευσης όλων των κάμπων με ένα στρατηγικό πλαίσιο. Γιατί τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στην Άρτα τα αντιμετωπίζουμε στη Φιλιππιάδα, στο δήμο Σουλίου τα αντιμετωπίζουμε ακόμα και στον δικό μας τον κάμπο στα Πωγώνια.

Άρα, λοιπόν, πρέπει να τακτοποιηθεί καθώς βρισκόμαστε σε μία περιοχή που βρέχει 320 μέρες το χρόνο και έχει ποτάμια, αλλά από τραγική ειρωνεία δεν έχει αρκετό νερό.

Παράλληλα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις που θέλουν να λειτουργήσουν καινοτόμα θα πρέπει να αποκαταστήσουμε και το ζήτημα του ελλείμματος της ενέργειας το οποίο υπάρχει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί χρονοτριβεί η ΔΕΗ. Και πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό μπορεί να παρέμβει η Περιφέρεια και να το ολοκληρώσει.

Με αυτά τα βασικά έργα η διαφορά της ανάπτυξης στην Άρτα θα φανεί αμέσως.

Όσον αφορά το κομμάτι του τουρισμού, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και συζητήσαμε ότι ενώ υπάρχουν σημεία ενδιαφέροντος και έχουν σπαταληθεί πάρα πολλά χρήματα σε πεταμένες υποδομές εμείς θέλουμε να επενδύσουμε στην προβολή και στην προσέλκυση. Και αυτό είναι μια τελείως διαφορετική στρατηγική.

Θα μπορούσαμε με τον πρόεδρο να μιλάμε για ώρες. Τον ευχαριστώ, θα είμαι στο πλευρό του και να είναι σίγουρος και ο ίδιος και οι πολίτες της Άρτας -μια άλλη δέσμευση την οποία δεν είχα την ευκαιρία να σας πω αλλά την είπα στην ομιλία μου εδώ όταν με υποδεχθήκατε στις 31 Μαρτίου 2018- ότι Περιφερειάρχης χωρίς να έχει φυσική παρουσία σε κάθε νομό δεν υπάρχει.

Δεσμεύθηκα, λοιπόν, ότι θα είμαστε στην Άρτα κάνοντας γραφείο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Και ουσιαστικά διαχέοντας την παρουσία μας και στους 4 νομούς.»

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments