Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου

Συνάντηση Υφ. Παιδείας Μ. Τζούφη με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου

“Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ξεκίνησε στις 2 Μαίου 2019 η διαδικασία για τον διορισμό μονίμων  εκπαιδευτικών.  Το επόμενο διδακτικό έτος θα έχουμε 4.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγήκαι Εκπαίδευση, ενώ δρομολογείται από το Υπουργείο Παιδείας μέσα στον Ιούνιο, να ανοίξει η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και στη γενική εκπαίδευση, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2020. Με τις αποφάσεις αυτές επιχειρείται  από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων η ομαλοποίηση της λειτουργίας των σχολείων της χώρας, με την ύπαρξη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών για μόνιμη και σταθερή εργασία”. Αυτό τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστα Καμπουράκη.

Αναφορικά με την καλύτερη δυνατή και αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μονάδων επισημάνθηκε από τον κ. Καμπουράκη και η μείωση του αριθμού των μαθητών από 25 σε 22 ανά τμήμα στην πρώτη τάξη του νηπιαγωγείου, την Α’ Δημοτικού και την Γ’ Λυκείου που προβλέπει το άρθρο 74 του Νόμου 4589/2019.

Ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου ενημέρωσε επίσης την Υφυπουργό Παιδείας ότι έχει ξεκινήσει και στην Ήπειρο, από τον περασμένο Ιανουάριο, το καινοτόμο πρόγραμμα υποστήριξης πιστοποίησης των μαθητών Γ τάξης Γυμνασίου για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού πληροφορικής. Με το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν το πιστοποιητικό  χωρίς οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους, ενώ, διερευνάται η δυνατότητα καλύτερης και ευρύτερης εφαρμογής του προγράμματος, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα από τα αστικά κέντρα σχολεία.

Όπως ανέφερε η κ. Τζούφη, το Υπουργείο Παιδείας στοχεύει σταθερά στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού και αναβάθμισης των εκπαιδευτικών δομών αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και η αξιοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση τα κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ σε όλα τα σχολεία της χώρας. Το πρόγραμμα είναι ύψους 35 εκ. ευρώ και βασικός του στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής πρόσβαση των παιδιών ΑμΕΑ  στους χώρους των σχολείων.

Επίσης στην κατεύθυνση εκσυγχρονισμού των εκπαιδευτικών δομών βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ αλλά και της αντικατάστασης των υπολογιστών στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολικών μονάδων.

Τόσο η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη όσο και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κώστας Καμπουράκης επεσήμαναν την ανάγκη συνεχούς συνεργασίας και αλληλοενημέρωσης αλλά και την απαιτούμενη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει η Πολιτεία για τη δημιουργία εκείνων των συνθηκών στην εκπαίδευση που θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην προσπάθεια αυτή –όπως επισημάνθηκε- σημαντικό ρόλο παίζει η συνεργασία τόσο με την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και με τις τοπικές κοινωνίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων και στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments