Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Συντονισμός και δράσεις ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συντονισμός και δράσεις ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

φωτιαΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–“Αν συνεργαστούμε και αν συντονιστούμε, τότε θα έχουμε και την ερχόμενη θερινή περίοδο θετικά αποτελέσματα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών”, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε παρέμβαση που έκανε στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Οι βασικές προτεραιότητες που τέθηκαν και οι δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο έλεγχος των πυροσβεστικών κρουνών, οι καθαρισμοί των δασικών δρόμων και σε ο, τι αφορά τους οικισμούς τους  οι έλεγχοι για παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, ως επίσης και οι καθαρισμοί οικοπέδων.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, ανοίγοντας τις εργασίες του Συντονιστικού, εξήρε τη συνεργασία που υπήρξε και κατά την προηγούμενη αντιπυρική χρονιά, ενώ ζήτησε να υπάρχει άμεση αλληλοενημέρωση ώστε να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επιμέρους ζητήματα που αφορούν τις περιοχές τους έθεσαν οι Δήμαρχοι, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησής τους για έργα αντιπυρικής προστασίας.  Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κ. Κ. Σκούπρας, επεσήμανε τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν ενόψει της νέας περιόδου, ενώ ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων κ. Γ, Χαβέλας, αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές πυροπροστασίας. Τοποθετήσεις έγιναν και από εκπροσώπους άλλων φορέων, ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφέρθηκε διεξοδικά και στη σημαντική βελτίωση που έχει επέλθει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών, κάνοντας ειδική μνεία και για τα μέτρα ανάσχεσης των “εισαγόμενων” από τη γειτονική Αλβανία.

Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν επίσης: Οι Δήμοι Ζαγορίου, Ζίτσας, Μετσόβου, Κόνιτσας, Πωγωνίου (δια των Δημάρχων τους), Βορείων Τζουμέρκων,  οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, η 8η Ταξιαρχία, ο επικεφαλής της παράταξης της “Ήπειρος Ανατροπής” Κ. Μπασιούκας,  η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, η Τροχαία Ιωαννίνων , οι Δασικές υπηρεσίες, οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Π.Ε. Πρέβεζας, η ΔΕΔΔΗΕ, το ΤΕΕ/Τμ. Ηπείρου, ο Κρατικός Αερολιμήν Ιωαννίνων και  Εθελοντικές Οργανώσεις.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments