Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Ε.Ε.Τ.Α.Α για την ανασυγκρότηση – αναβάθμιση των προνοιακών Δομών

Συνεργασία του Δήμου Ηγουμενίτσας με την Ε.Ε.Τ.Α.Α για την ανασυγκρότηση – αναβάθμιση των προνοιακών Δομών

179c05facd60f0f0f6ff092a251b856e_XLΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των προνοιακών Δομών, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποφάσισε την θεσμική συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α). Η Ε.Ε.Τ.Α.Α ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ενεργά στο σχεδιασμό, ωρίμανση και διαχείριση έργων και προγραμμάτων, αλλά και στην οργάνωση, διοίκηση, προγραμματισμό κοινωνικής πολιτικής, κατάρτιση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης δραστηριοποιείται στην υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενων από Ταμειακά και Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά και στην υλοποίηση έργων πιλοτικού χαρακτήρα κατ’ εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων που προκηρύσσονται και χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. Από το 2011 η Ε.Ε.Τ.Α.Α είναι ενδιάμεσος φορέας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ με 156 έργα από Δήμους όλης της χώρας.

Το ανθρώπινο δυναμικό της Ε.Ε.Τ.Α.Α αποτελείται από εξειδικευμένους επιστήμονες με πλούσια εμπειρία σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης, κοινωνικής πολιτικής και ανθρωπίνων πόρων, πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος, πληροφορικής και τεχνολογικών εφαρμογών οργάνωσης και διοίκησης.

Με την συνεργασία του αυτή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας επιδιώκει :

  • Την παροχή τεχνικής και επιστημονικής υποστήριξης εκ μέρους της Ε.Ε.Τ.Α.Α σε επιμέρους δράσεις που αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή σε θέματα Προνοιακής Πολιτικής.
  • Την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και χρηματοδότησης επί μέρους δράσεων.
  • Την επιμόρφωση του Ανθρωπίνου Δυναμικού των δομών του Δήμου.
  • Την ανασυγκρότηση – αναβάθμιση των προνοιακών Δομών που ήδη λειτουργούν και είναι:
  1. Δέκα (10) παιδικοί σταθμοί
  2. Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
  3. Τρία (3) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
  4. Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) .
  5. Κέντρο Κοινότητας.
  6. Κοινωνικό Παντοπωλείο.
  7. Κοινωνικό Φαρμακείο.
  8. ΚΕΠ Υγείας.
  9. Κοινωνικό Φροντιστήριο.
  10. Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η).
  11. Πρόγραμμα Στέγασης και επανένταξης.
  12. Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος για την συνεργασία αυτή προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απόφαση συνεργασίας που έλαβε το Δ.Σ με την Ε.Ε.Τ.Α.Α, καθώς θεωρώ ότι μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτή. Στοχεύοντας στην αναβάθμιση των υφισταμένων προνοιακών δομών μας , αλλά και στην δημιουργία νέων για τον πολίτη η συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α. ήταν επιβεβλημένη καθώς η εξειδίκευση τους σε θέματα τοπικής ανάπτυξης θα μας βοηθήσει στην διαχείριση έργων κοινωνικής πολιτικής

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments