Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Συντονιστείτε… 98, 7 … Αυτή την Κυριακή – στις 26/06 – λίγο μετά τη μία, ελάτε να ανταμώσουμε γύρω από τη… «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς, με την Εβίτα Θεοχάρη

Συντονιστείτε… 98, 7 … Αυτή την Κυριακή – στις 26/06 – λίγο μετά τη μία, ελάτε να ανταμώσουμε γύρω από τη… «Μουσική Κερασιά» με δημοτικά τραγούδια και σκοπούς, με την Εβίτα Θεοχάρη

12802935_10208584102990639_4820650468379227996_nΑπό: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά». Στο χοροστάσι της καρδιάς μας όλοι μαζί παρέα ταξιδεύουμε πίσω στον τόπο και το χρόνο, στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης… !

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα ήθη και τα έθιμα, για τα οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων μας!

Συντονιστείτε, λοιπόν, …κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Μας ακούτε και μέσω της ιστοσελίδας: www.dimotikoradiofono.gr.

Αυτή την Κυριακή – 26 Ιουνίου   η «Μουσική Κερασιά» σας ταξιδεύει στο Πωγώνι… μαζί με τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, το δεξιοτέχνη του κλαρίνου, κύριο Κώστα Βέρδη και την κομπανία του – Βαγγέλης Βέρδης (ντέφι),  Μιχάλης Βέρδης (λαούτο), Στέφανος Βέρδης (βιολί) –  και τον αξιόλογο τραγουδιστή, κύριο Γιώργο Πατσούρα.

Τα τραγούδια και οι σκοποί, που θα ακούσουμε στην εκπομπή, ηχογραφήθηκαν στο στούντιο πριν λίγο καιρό για χάρη αποκλειστικά της «Μουσικής Κερασιάς» και των ακροατών της! Ακολούθησε συνέντευξη στο στούντιο με τον κο Κώστα Βέρδη και τον κο Γιώργο Πατσούρα.

Θα επικοινωνήσετε, λοιπόν, μαζί τους όχι μόνο μουσικά, αλλά και μέσα από το λόγο τους… τον γεμάτο αγάπη για τη μουσική παράδοση. Θα μας συστηθούν, θα μιλήσουν για την καλλιτεχνική τους πορεία, για το δημοτικό τραγούδι του Πωγωνίου, για το έθιμο του «ντολή  – πασά» κ.ά. «Κανένας δεν μπορεί να πει ότι «έγινα μουσικός»… όσο ζεις μαθαίνεις και όσο μαθαίνεις καταλαβαίνεις ότι είσαι λίγος…», αναφέρει ο κος Βέρδης και συνεχίζει «Για μένα είναι τρόπος ζωής η μουσική… Έχω πολλά χρόνια που κάνω τη δουλειά αυτή. Συνεχίζω να την αγαπάω υπερβολικά. Τρομάζω πότε θα ‘ρθει η ώρα να πάω στη δουλειά.. θέλω να πάω στη δουλειά… θέλω να ‘ρθω σε επαφή με τον κόσμο… μου δίνει δύναμη κι αυτό είναι πραγματικότητα.».

«Είχα βιωματική σχέση με τη μουσική… τονίζει ο κος Πατσούρας  και συνεχίζει «Η μουσική ήταν το πρώτο πράγμα που με συγκλόνισε στη ζωή μου. «…» Τόσα χρόνια έχει υπάρξει αλλοίωση (στη δημοτική μουσική). Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει αντίσταση και από τους μουσικούς και από τον κόσμο.».

Συντονιστείτε, λοιπόν, … Κυριακή 26 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας, στείλετε το γραπτό σας μήνυμα στη σελίδα της εκπομπής στο facebook με τα σχόλια και τις προτάσεις για την εκπομπή! Διαβάζω όλα τα μηνύματα και ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια!

Στη φωτογραφία που βλέπετε, δεξιά είναι ο κος Κώστας Βέρδης, δίπλα του στέκεται ο κος Στέφανος Βέρδης, στη μέση ο κος Βαγγέλης Βέρδης, έπειτα ο κος Μιχάλης Βέρδης και αριστερά ο κος Γιώργος Πατσούρας.

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments