Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ελλάδα / Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-“Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων”, ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο μας!

Γ.Καραγιάννης (ΣΥΡΙΖΑ)-“Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων”, ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο μας!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 2Από:Γιώργος Γκόντζος–Σε ανακοίνωση του Γραφείου του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη αναφέρονται τα ακόλουθα με αφορμή την παρουσία του στην Έκθεση “Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων” , στο Μουσείο της Ακρόπολης:

“Η εξαιρετική συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, του Δήμου Ιωαννιτών, του Δήμου Δωδώνης και του Μουσείου Ακρόπολης, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην περιοδική έκθεση “Δωδώνη. Το μαντείο των ήχων”. Η πρωτοποριακή ανάδειξη των εκθεμάτων, με την βοήθεια της τεχνολογίας, παρακινεί το πολυπληθές κοινό του Μουσείου της Ακρόπολης να επισκεφθεί το παλαιότερο ελληνικό μαντείο για να γνωρίσει από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου, λειτουργώντας έτσι προωθητικά για την Δωδώνη και την Ήπειρο σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Σημαντική παρακαταθήκη η παραχώρηση του ψηφιακού υλικού της έκθεσης, για περαιτέρω αξιοποίησή του από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και από τον Δήμο Δωδώνης.

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και συνεχάρη τους εμπλεκόμενους φορείς για την πραγματοποίησή της. Επισήμανε τόσο την σπουδαιότητά της ως πολιτιστικό γεγονός, όσο και τη μοναδική ευκαιρία διεθνούς προβολής του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, μέσω του Μουσείου Ακρόπολης. Πρότεινε ακόμη, την προώθηση της έκθεσης μέσω της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής και τόνισε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε ότι αφορά την ένταξη στοιχείων της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου στους σχετικούς καταλόγους τηςUNESCO.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments