Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σ.Καλογιάννης:Στον «αέρα» η πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων

Σ.Καλογιάννης:Στον «αέρα» η πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων

kalogiannhs

”Στον «αέρα» η πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων”,τονίζει σε δήλωσή του ο κ.Σταύρος Καλογιάννης υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων.

 Στον «αέρα» βρίσκεται η πολεοδομική μελέτη Σεισμοπλήκτων, λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας της απελθούσας ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΠΑΠΕΝ).

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2014 το τότε ΥΠΕΚΑ, μετά από μακρά συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, είχε στείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος των Σεισμοπλήκτων.

Μεσολάβησαν οι βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και μόλις ανέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), το ΣτΕ, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, ζήτησε στις 11 Φεβρουαρίου 2015, από την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τη σύμφωνη γνώμη της, ώστε να προχωρήσει η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ).

Έκτοτε και επί επτά (7) μήνες (!) το Υπουργείο δεν απάντησε, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου. Και μόλις διαλύθηκε η Βουλή, η απερχόμενη ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ (κύριοι Σκουρλέτης και Τσιρώνης) ζήτησαν από την αρμόδια Υπηρεσία να ετοιμάσει έγγραφο προς το ΣτΕ για να επιστραφεί το σχέδιο ΠΔ, καθώς δεν την υιοθετούσαν!

Για την εξέλιξη αυτή ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε:

«Είναι πράγματι πρωτοφανή όσα συνέβαιναν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποκαλύπτονται. Η πολιτική του ηγεσία έδειξε ανίκανη ακόμα και για το στοιχειώδες: να δώσει απλώς τη σύμφωνη γνώμη της για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης Σεισμοπλήκτων, που εκκρεμεί επί μακρόν. Αναιτιολόγητα και χωρίς να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους, ζήτησε μετά από επτά μήνες να επιστραφεί από το ΣτΕ το σχετικό σχέδιο ΠΔ!

Τέτοια απραξία είναι αδικαιολόγητη. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η ανυπαρξία οποιουδήποτε έργου από την Κυβέρνηση στο Νομό Ιωαννίνων».

Ο Σταύρος Καλογιάννης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μπέγκα και κατοίκους των Σεισμοπλήκτων για την αρνητική αυτή εξέλιξη, ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπηρεσιακό αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μουσουρούλη να μην ζητηθεί από το ΣτΕ να επιστρέψει το σχέδιο ΠΔ, έτσι ώστε η επόμενη Κυβέρνηση, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, που θα ενδιαφέρεται εμπράκτως για τα προβλήματα του Τόπου, να προωθήσει επιτέλους το σχετικό Διάταγμα.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments