Παρασκευή , 8 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Τελευταίες δύο παραστάσεις για την «Σκοτεινή πέτρα» στο Θέατρο Έκφραση!

Τελευταίες δύο παραστάσεις για την «Σκοτεινή πέτρα» στο Θέατρο Έκφραση!

Η «Σκοτεινή πέτρα», το έργο – ορόσημο για το Ισπανικό θέατρο του Αλμπέρτο Κονεχέρο με αναφορά στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Έκφραση! Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου και αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά που η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο, 30 Μαρτίου στις 21.30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:00 στη νέα αίθουσα του Θεάτρου Έκφραση, Β’ σκηνή – κάτω χώρος  (Αραβαντινού 14).

Συντελεστές

Μετάφραση Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία Χρήστος Χρήστου. Σκηνικά – Κοστούμια Γιάννης Κράβαρης. Μουσική Μίνα Παππά. Φωτισμοί Χρήστος Χρήστου. Αφίσα – γραφιστικά Αντώνης Χρήστου. Φωτογραφίες Άγγελος Σακκάς. Διανομή: Σεμπαστιάν: Θανάσης Λανάρης. Ραφαέλ: Γιάννης Κράβαρης. Φωνή του Λόρκα: Κώστας Λεοντάρης. Θα υπάρχει ζωντανή μουσική επί σκηνής με τον Μιχαήλ Παππά.

Η υπόθεση

Δωμάτιο στρατιωτικού νοσοκομείο στο Σανταντέρ (Βόρεια Ισπανία). Δύο άντρες που δεν γνωρίζονται είναι υποχρεωμένοι να περάσουν μαζί τις τρομερές ώρες μιας αντίστροφης μέτρησης, που μπορεί να τελειώσει με τον θάνατο του ενός από τους δύο τα ξημερώματα. Ένα μυστικό τυλιγμένο με τύψεις κι ένα όνομα που αντηχεί στους τοίχους του δωματίου: Φεδερίκο. Μένει μόνο να παραδοθούν κάποια χειρόγραφα για να σωθούν, σαν μια τελευταία χειρονομία αγάπης…

Το έργο του Αλμπέρτο Κονεχέρο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν, φοιτητή – Μηχανικού Ορυκτών Πόρων, γραμματέα του Θιάσου La Barraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο τους.

Η «Σκοτεινή πέτρα», η οποία έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ceres 2015, είναι ένα ζωντανό έργο για τη μνήμη ως χώρο δικαιοσύνης αλλά και για την ανάγκη της λύτρωσης. Ένα κείμενο στο οποίο ενώνονται η δραματική ένταση και ο ποιητικός παλμός, για να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την πολιτογράφηση του πρόσφατου παρελθόντος της Ευρώπης και τη μοίρα των λησμονημένων στα γρανάζια της Ιστορίας.

***

Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στην προπώληση (ταμείο θεάτρου, viva και Sherlock coffee maker) και 10 ευρώ στο ταμείο. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26515 54505 και 6907500710.

Δείτε Επίσης

Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία, στις 8 Μάρτη 2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου προκηρύσσει στάση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments