Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Σταύρος Καλογιάννης: Ρεαλιστικό και καινοτόμο το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τα έργα οδικής, σιδηροδρομικής και ενεργειακής υποδομής

Σταύρος Καλογιάννης: Ρεαλιστικό και καινοτόμο το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τα έργα οδικής, σιδηροδρομικής και ενεργειακής υποδομής

Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την υποδομή, που ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος κ. Μητσοτάκης, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το πρόγραμμα με τίτλο “Ανάπτυξη και νέες δουλειές”, της τάξεως των +10 δις ευρώ, που καλύπτει ισόρροπα ολόκληρη τη χώρα, είναι μελετημένο σε όλες τις παραμέτρους του, ρεαλιστικό και απολύτως εφαρμόσιμο, περιλαμβάνει δε πολλές καινοτόμες προτάσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης των νέων έργων.

Ειδικότερα για την Ήπειρο και τη Δυτική Ελλάδα, η προτεραιότητα δίνεται σε απολύτως αναγκαία έργα, που η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε ώριμα το 2014, και για τα οποία επί μία τετραετία και πλέον, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), για τον οποίο ο κ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινούσε το 2017 (!). Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι μόνο το νότιο τμήμα του αγκομαχά να ξεκινήσει τώρα, το 2019, για το βόρειο τμήμα δεν υπάρχει δυστυχώς καμία εξέλιξη, ενώ μόλις προχθές το Υπ. Υποδομών παρέπεμψε πλέον την ολοκλήρωση του έργου το 2021 (!), κάτι που είναι ανέφικτο σε κάθε περίπτωση.
  • Τον άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, που αποτελεί τμήμα του κορμού του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί από τη σημερινή Κυβέρνηση.
  • Τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος, που αποτελεί συνέχεια της Ολυμπίας οδού, με την κατάτμηση του οποίου σε 8 κομμάτια, το 2015, (από τα οποία κανένα δεν κατασκευάζεται!), οι Σύριζα – ΑΝΕΛ μας γύρισαν σαράντα σχεδόν χρόνια πίσω, στη δεκαετία του 1980.

Με σκληρή δουλειά και υπευθυνότητα, συνδυάζοντας μελετημένα έργα σιδηροδρομικής, περιβαλλοντικής και ενεργειακής υποδομής, με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που εφαρμόζονται με επιτυχία διεθνώς, μπορούμε να καλύψουμε τη χαμένη τετραετία και να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments