Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Την Ίδρυση Μουσείου Εκπαίδευσης και Κέντρου Επιστημόνων στα Γιάννενα υποστηρίζει σθεναρά η Δημοτική Αρχή

Την Ίδρυση Μουσείου Εκπαίδευσης και Κέντρου Επιστημόνων στα Γιάννενα υποστηρίζει σθεναρά η Δημοτική Αρχή

Την πρόταση του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών για την ίδρυση Μουσείου Εκπαίδευσης στα Γιάννενα μετέφεραν σήμερα στο Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, την αντιδήμαρχο Παιδείας, Βούλα Τσίλη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Παπαδιώτη, η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Ομίλου, Πολυξένη Μπενέκου και Μαρία Γιαννακού, αντίστοιχα.

Όπως εξήγησαν, πρόθεση του Ομίλου είναι να ιδρύσει ένα Μουσείο που θα στεγάσει αρχειακό υλικό, το οποίο καταγράφει την πορεία της εκπαίδευσης στα Γιάννενα, με σκοπό τόσο τη διάσωση, όσο και την ανάδειξη του, αποτελώντας μια βάση για ενημέρωση αλλά και περεταίρω έρευνα.

Παράλληλα, στην πρόταση που έχουν επεξεργαστεί και θα την καταθέσουν επίσημα στη Δημοτική Αρχή, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός διαδραστικού χώρου εκπαίδευσης μέσα στο Μουσείο.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην πρόταση του Ομίλου Παιδαγωγικών Μελετών και δεσμεύτηκε πως θα ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυσή του.

Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κατερίνα Πλακίτση, η οποία ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που έχουν πάρει το Τμήμα Νηπιαγωγών μαζί με την Ιατρική Σχολή και το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών για την ίδρυση ενός διαδραστικού Κέντρου Επιστημών στα Γιάννενα, ζητώντας τη συνδρομή του Δήμου.

Ο κ. Μπέγκας δήλωσε πως ο Δήμος θα σταθεί δίπλα και σε αυτή την πρόταση, ενώ τόνισε πως οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει σύντομα να επεξεργαστούν από κοινού τρόπους δικτύωσης, υπενθυμίζοντας ότι από τη μεριά της η Δημοτική Αρχή έχει και η ίδια προγραμματίσει την ίδρυση διαδραστικών χώρων, όπως στα οθωμανικά λουτρά κι αλλού.

«Τα Γιάννενα και με την παιδεία είχαν και εξακολουθούν να έχουν μια ιδιαίτερη σχέση. Ακούσαμε δύο εξαιρετικές προτάσεις για την ίδρυση ενός μουσείου κι ενός Κέντρου Επιστημόνων με κοινό τους στοιχείο τη διάδραση. Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε στην αξία της συνέργειας και των πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων που αυτή φέρνει. Στην κατεύθυνση αυτή θα ξεκινήσουμε άμεσα να εργαζόμαστε για την υλοποίηση και των δύο προτάσεων με στόχο όμως και την δικτύωση των δομών αυτών μαζί με άλλες για την καλύτερη προβολή και παρουσία τους στην κοινωνία», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments