Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Την ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων  διαπίστωσε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών

Την ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων  διαπίστωσε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών

Την υλοποίηση στο ακέραιο του προγραμματισμού που είχε γίνει από τις αρχές του καλοκαιριού και την ετοιμότητα των σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών να «υποδεχθούν» τους μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαπίστωσε η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών που συνεδρίασε τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλος Βούλα Τσίλη, «παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες τα καταφέραμε και παραδίδουμε στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα σχολεία συντηρημένα, καθαρά, ευπρεπισμένα, αναβαθμισμένα, ασφαλή και υγιεινά».

Από χθες ξεκίνησε και η τελική γενική καθαριότητα, ώστε στις 11 Σεπτεμβρίου όλα τα σχολικά κτίρια να είναι απολύτως έτοιμα για την «υποδοχή» των μαθητών.

 

Συνεχής δουλειά όλο το καλοκαίρι

Όπως τόνισε η κ. Τσίλη με αφορμή τη συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών «με σωστή διαχείριση, εξορθολογισμό των δαπανών και αξιολόγηση των αναγκών, καταφέραμε και το φετινό καλοκαίρι να συνεχίσουμε το μεγάλο έργο των ουσιαστικών παρεμβάσεων στα Γυμνάσιο- Λύκεια – Ειδικά Σχολεία – ΕΠΑΛ και ΕΚ σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών. Ένα έργο που ξεκινήσαμε  τα προηγούμενα χρόνια,  σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που δυστυχώς αφορά και την παιδεία η οποία υφίσταται συνεχώς τις συνέπειες».

Ο πρώτος στόχος που τέθηκε από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών ήταν  – σύμφωνα με την κ. Τσίλη, «η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών και της σχολικής κοινότητας»   και ο δεύτερος στόχος  «η αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος  σε εξοπλισμό, τεχνολογία και σε επίπεδο αισθητικής».

Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με τη συνεργασία όλων των μελών της σχολικής επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών και των διευθυντών των σχολείων προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν σημαντικές παρεμβάσεις. Το πρόγραμμα επισκευών και συντήρησης των σχολικών κτιρίων ολοκληρώνεται με τον γενικό καθαρισμό των κτιρίων που ξεκίνησε από χθες, με την αξιοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών μετά την νομοθετική τροποποίηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ψηφίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Με άνοιγμα στην αγορά πετύχαμε χαμηλά κοστολόγια και υψηλή ποιότητα έργου ενισχύοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.  Ξεκινώντας έγκαιρα ως σχολική επιτροπή και με την συνεργασία των διευθυντών των σχολείων καταφέραμε, παρά το κλείσιμο των Τραπεζών και την εξ αυτού του λόγου καθυστέρηση, να ολοκληρώσουμε σημαντικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε η κ. Τσίλη, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό αυτών των παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα στα Γυμνάσιο- Λύκεια – Ειδικά Σχολεία – ΕΠΑΛ και ΕΚ, σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώθηκε:

-Συντήρηση και έλεγχος των καυστήρων.

– Έλεγχος και παρεμβάσεις των καπνοδόχων.

-Κοπή χόρτων, θάμνων, ξερών δέντρων και ευπρεπισμό  των αύλειων σχολικών χώρων.

-Έλεγχος και συντήρηση των υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

-Σοφατίσματα και ελαιοχρωματισμός εσωτερικά  και εξωτερικά όλων των σχολείων που δεν είχαν βαφτεί το προηγούμενο καλοκαίρι και   ζητήθηκε από τους διευθυντές.

-Συντήρηση – επισκευή -ή αγορά φωτοτυπικών μηχανημάτων,  Η/Υ και εργαστηριακού εξοπλισμού.

-Συντήρηση- επισκευή γυάλισμα ξύλινων δαπέδων.

-Συντήρηση – επισκευή – αντικατάσταση σε εσωτερικές πόρτες,  καθίσματα,   κουρτίνες, εργαστηριακό  εξοπλισμό.

Όπως υπογράμμισε η κ. Τσίλη: «Οι παρεμβάσεις δεν τελειώνουν. Η Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζει και  θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καθημερινά σε όλα τα σχολεία της, αξιοποιώντας και τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.  Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες τα καταφέραμε και παραδίδουμε στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα σχολεία συντηρημένα, καθαρά, ευπρεπισμένα, αναβαθμισμένα, ασφαλή και υγιεινά».

Η Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, κατέληξε ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου έργου: «Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής για την κοινή αντίληψη για τα σχολεία που θέλουμε, την κοινή αγωνία, την κοινή προσπάθεια, τους  κοινούς στόχους και τις  ομόφωνες αποφάσεις μας. Το προσωπικό της Σχολικής Επιτροπής, τους Διευθυντές των Σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, που ήταν πάντα εκεί και επέβλεπαν το έργο,  τα συνεργεία  που εργάστηκαν για το ποιοτικό έργο που μας παρέδωσαν. Και τέλος τον Δήμαρχο  Θωμά Μπέγκα που ήταν δίπλα μας, αρωγός και εμψυχωτής αυτής της μεγάλης ευθύνης που έχουμε αναλάβει και της  μεγάλης προσπάθειας».

 

 

Η κ. ΒΟΥΛΑ ΤΣΙΛΗ

chili3

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments