Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Τομέας δράσης Αγροτικού ΝΟΔΕ Ιωαννίνων-Ο αγροτικός κόσμος αντιλήφθηκε τον λαϊκισμό, την υποκρισία και το περισσό θράσος

Τομέας δράσης Αγροτικού ΝΟΔΕ Ιωαννίνων-Ο αγροτικός κόσμος αντιλήφθηκε τον λαϊκισμό, την υποκρισία και το περισσό θράσος

neadimokratiaa.mediumΑπό:Γιώργος Γκόντζος—Σε ανακοίνωση του Τομέα Δράσης Αγροτικού ΝΟΔΕ Ιωαννίνων  αναφέρονται τα εξής:

“Με την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κου Αποστόλου στα Ιωάννινα όλος ο αγροτικός κόσμος αντιλήφθηκε τον λαϊκισμό, την υποκρισία  και το περισσό θράσος που διαθέτουν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κος Υπουργός μετά την αποτυχία του να προστατεύσει τη χρήση του ονόματος της φέτας και της ελιάς Καλαμάτας, στο πλαίσιο της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) μεταξύ της Ε.Ε. και της Ν. Αφρικής, μας μίλησε για την δυνατότητα παραγωγής στην Ήπειρο, παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, που θα προσδώσουν στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας τη δυνατότητα οικονομικής ευρωστίας για περαιτέρω ανάπτυξή του. Ενώ δεν μπορεί να υποστηρίξει τα ήδη υπάρχοντα (αναμένουμε και το θέμα του ονόματος της ελληνικής γιαούρτης) μας μιλάει για νέα προϊόντα ΠΟΠ.

Οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι στενάζουν από την υψηλή φορολόγηση, από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την μείωση των τιμών τους, γεγονός που μειώνει δραματικά τα εισοδήματά τους οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Οι μεταποιητικές μονάδες του αγροτοδιατροφικού χώρου χτυπιούνται ανελέητα από τους φόρους, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και από την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, οδηγώντας τες στο κλείσιμο.

Κύριε υπουργέ, εδώ στην Ήπειρο σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης, σε μια περιοχή που βασίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στον πρωτογενή τομέα, σας ζητάμε να θέσετε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων – γιατί πραγματικά είναι σταυρωμένοι οι αγρότες μας και φανερές οι πληγές τους –  και να προσπαθήσετε να δώσετε λύσεις. Να προσπαθήσετε να στηρίξετε  με κάθε τρόπο  τον πρωτογενή τομέα.”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments