Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χαιρετισμός Δημάρχου στα εγκαίνια της πανηπειρωτικής 2019

Χαιρετισμός Δημάρχου στα εγκαίνια της πανηπειρωτικής 2019

Η Πανηπειρωτική Έκθεση μετά από μια συνεπή διαδρομή πολλών ετών, έχει καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός, ο οποίος εξελίσσεται και κάθε χρόνο έχει και κάτι καινούργιο να μας παρουσιάσει.

Δεν είναι τυχαίο που την τιμούν με την παρουσία τους διαχρονικά, εκτός όλων των άλλων, σημαίνοντα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, όπως ο σημερινός υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

Χαίρομαι γιατί και φέτος δίνεται έμφαση στον τουρισμό αλλά και τη γαστρονομία.

Ο τουρισμός άλλωστε είναι ένας κλάδος στον οποίο επενδύουμε δυναμικά και εμείς ως Δήμος Ιωαννιτών, αλλά θα έλεγα ότι το σημαντικό είναι πως, για πρώτη φορά, αυτό έγινε και συνεχίζεται, όχι αποσπασματικά, αλλά συντονισμένα από φορείς όπως Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια και από επαγγελματίες του κλάδου.

Δουλεύουμε στρατηγικά πάνω στο τρίπτυχο τουρισμός, πολιτισμός και τοπικά ποιοτικά προϊόντα.

Το γεγονός ότι η Πανηπειρωτική έκθεση, συνεχίζει μια πετυχημένη διαδρομή που συμπληρώνει δύο δεκαετίες, οφείλεται καταρχήν στο ότι υπάρχουν οι άνθρωποι, όπως ο κ. Μπασέκης, που επιμένουν, υπερβάλλοντας  εαυτόν και υπερβαίνοντας δυσκολίες.

Κυρίως όμως οφείλεται στο γεγονός ότι η τοπική επιχειρηματικότητα έχει ανάγκη την εξωστρέφεια στην αναζήτηση διεξόδων από την πολύ δύσκολη κατάσταση των τελευταίων ετών.

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει καίρια όχι μόνο την κοινωνία αλλά και την επιχειρηματικότητα.

Σ’ αυτό το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί όμως, ξεκινώντας από το δικό μας «σπίτι», τα Γιάννενα και την Ήπειρο, οφείλουμε να δείξουμε αντοχή, αποφασιστικότητα, πείσμα και ευρηματικότητα και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να υπάρξουν «ανάσες» στην τοπική οικονομία.

Και μιλώ στον πληθυντικό γιατί ξεκάθαρη πεποίθησή μου είναι, κι έτσι πορευτήκαμε ως Δημοτική Αρχή, πως για να συμβούν όλα αυτά χρειάζονται συνέργειες.

Χρειάζεται συνένωση όλων των δυνάμεων του τόπου στην κατεύθυνση ενίσχυσης της οικονομίας και προσέλκυσης επενδύσεων σε τομείς που δίνουν προοπτική ανάτασης στην τοπική οικονομία και στην τοπική επιχειρηματικότητα και κατά συνέπεια δίνουν ανακούφιση και προοπτική στην κοινωνία.

Σε αυτή τη λογική, ο τουρισμός είναι ένας καίριος τομέας για να επενδύσει η περιοχή μας, γι’ αυτό είπα στην αρχή πως χαίρομαι για το ότι και η φετινή Πανηπειρωτική έκθεση δίνει έμφαση στον τουρισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέπτες στην περιοχή μας αυξάνονται και «χτίζουμε» με συντονισμένα και οργανωμένα βήματα έναν τουριστικό προορισμό που κερδίζει το στοίχημα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Εδώ απαιτείται όμως κι ένας ευρύτερος σχεδιασμός που θα συνδυάζει τον τουρισμό με το πλούσιο πολιτιστικό μας απόθεμα και φυσικά με τα ποιοτικά τοπικά μας προϊόντα.

Έχουμε κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ξέρω ότι μένουν να γίνουν κι άλλα.

Είμαστε όμως εδώ και θα είμαστε μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής μας για να εργαστούμε μεθοδικά, μα πάνω απ’ όλα αποδοτικά για το καλό του τόπου μας.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και να σας κουράσω. Κλείνοντας  θέλω ολόθερμα να ευχηθώ καλή επιτυχία στη φετινή Πανηπειρωτική Έκθεση.

Από τη μεριά του Δήμου Ιωαννιτών διαβεβαιώνω ότι είμαστε στο πλευρό της τοπικής επιχειρηματικότητας και κάθε πρωτοβουλίας που διευρύνει τους ορίζοντες της.

Σας ευχαριστώ

Καλή επιτυχία”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments