Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Πρέβεζα

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Πρέβεζα

Στην ομιλία του στην Πρέβεζα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε τα εξής:

“Γεια σας φίλες και φίλοι. Γεια σας πολίτες της Πρέβεζας.

Η παρουσία σας σήμερα εδώ, όχι σε μια προγραμματισμένη και στημένη συγκέντρωση, αλλά σε μια περιοδεία από την πόλη της Πρέβεζας.

Η μαζική σας παρουσία σήμερα εδώ, όπως και η μαζική παρουσία το πρωί στην Άρτα σηματοδοτεί ότι στις 26 του Μάη, το βράδυ, θα δώσουμε μήνυμα ισχυρό, μήνυμα ισχυρό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μήνυμα ισχυρό σε αυτούς που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι πάντοτε ο ελληνικός λαός.

Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα συμβεί στην Πρέβεζα, στην Άρτα, στην Ήπειρο. Η μόνη μου αμφιβολία είναι αν θα πάρουμε ψηλότερο ποσοστό-πρώτοι θα βγούμε σίγουρα-στην Άρτα ή στην Πρέβεζα.

Και πρέπει να σας εξομολογηθώ, ότι έχω βάλει ένα στοίχημα με τον Ευκλείδη γι αυτό το θέμα. Έχω βάλει ένα στοίχημα. Του αρέσουν τα ουίσκι του Ευκλείδη. Ελπίζω να μην είμαστε τσίμα – τσίμα με ψηλά ποσοστά βέβαια, αλλά τσίμα- τσίμα. Να δούμε ποιος θα κερδίσει για να μην πάμε αλα ντατς που είπε χθες και στον Βενιζέλο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η παρουσία σας και σήμερα το πρωί στην Άρτα και σήμερα εδώ στην Πρέβεζα αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε μια λυσσαλέα επίθεση.

Μια επίθεση με γροθιές κάτω από τη μέση. Με μέσα ανήθικα. Ο λόγος είναι απλός. Αν είχαν εξασφαλίσει όπως μας έχουν διαβεβαιώσει τρία χρόνια τώρα μέσα από τα δελτία των ειδήσεων και τις δημοσκοπικές τους εταιρείες ότι έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους, δεν θα έκαναν έτσι, όπως κάνουν τις τελευταίες ημέρες.

Δεν θα επέλεγαν να πέσουν τόσο χαμηλά. Να κυλιστούν στη λάσπη και στο βούρκο. Θα ήταν πιο άνετοι. Θα είχαν εξαγγείλει προτάσεις, ιδέες για το μέλλον της χώρας, θα είχαν ένα αφήγημα, θα είχαν ένα πρόγραμμα.

Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αφήγημα. Ότι δεν έχουν πρόγραμμα ελκυστικό στον ελληνικό λαό. Διότι το πρόγραμμά τους και οι θέσεις τους είναι πανομοιότυπες με τις θέσεις και τα προγράμματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2015 και οδήγησαν στην κοινωνική λεηλασία και στην καταστροφή.

Θέλουν να κρύψουν αυτές τις θέσεις. Θέλουν να κρύψουν αυτά τα προγράμματα. Γι αυτό και αναδεικνύουν δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα. Κάνουν λάθος όμως μεγάλο. Επιλέγουν, για να αποφύγουν το γήπεδο της οικονομίας, που δεν τους παίρνει και πολύ, διότι τα κατάφερε πολύ καλά ο συντοπίτης σας ο Ευκλείδης, να παίξουν σε άλλα γήπεδα.

Επιλέγουν για κακή τους τύχη το γήπεδο της ηθικής. Για κακή τους τύχη το ζήτημα της ηθικής. Θέλουν με αυτό τον τρόπο να μηδενίσουν λένε, το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορούν όμως να το μηδενίσουν για έναν πολύ απλό λόγο.

Διότι εμείς αυτά τα 4 χρόνια κάναμε και λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά αυτά τα 4 χρόνια ούτε μια στιγμή, ούτε μια ημέρα, ούτε μια ώρα δεν ξεχάσαμε από ποιους στηριζόμαστε, ποιοι μας οδήγησαν στις θέσεις τις κυβερνητικές, ποιών συμφέροντα υπερασπιζόμαστε.

Ούτε μια στιγμή. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Ακόμα και στους πιο δύσκολους συμβιβασμούς. Δεν ερωτευθήκαμε εμείς τα μνημόνια, ακόμα κι αν αναγκαστήκαμε για να μην οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό και στον Καιάδα ο λαός, να υπογράψουμε.

Όλες μας τις υποχωρήσεις τις κάναμε με ένα πράγμα στο μυαλό μας. Την υπέρβαση των μνημονίων. Να φτάσουμε στον στόχο. Να βγούμε στο ξέφωτο. Να βγάλουμε την χώρα από τη χρεοκοπία και την καταστροφή.

Και μετά από 3 χρόνια το καταφέραμε αυτό. Κι είμαστε περήφανοι που πέρυσι, στις 21 του Αυγούστου, η χώρα βγήκε και τυπικά από την περιπέτεια των μνημονίων μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.

Και είμαστε περήφανοι που τώρα διώχνουμε ξεχρεώνοντας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πάνω από το κεφάλι μας.

Και είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε όλα αυτά προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρήσουμε, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, όσο περισσότερο μπορούσαμε.

Είμαστε δυο φορές περήφανοι που στα χρόνια δημοσιονομικής κρίσης και δημοσιονομικής στενότητας καταφέραμε εμείς και όχι οι προηγούμενοι στα χρόνια των παχιών αγελάδων να δώσουμε ελεύθερη πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία για δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Είμαστε περήφανοι που εμείς καταργήσαμε το πεντάευρο στα νοσοκομεία. Είμαστε περήφανοι που εμείς δημιουργήσαμε τοπικές μονάδες υγείας και εδώ στην Πρέβεζα.

Είμαστε περήφανοι που εμείς ανεβάσαμε τον κατώτατο μισθό 11% , όταν αυτοί τον είχαν γκρεμίσει 22%.

Είμαστε περήφανοι που εμείς καταργήσαμε τον άθλιο και ρατσιστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους, που επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που έχουμε βάλει τάξη και νόμο στη ζούγκλα την εργασιακή με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας που τώρα εποπτεύει ένας συντοπίτης σας, ο Κ.Μπάρκας.

Είμαστε περήφανοι που καταφέραμε όλα αυτά τα χρόνια, δύσκολα χρόνια, με τις θυσίες του ελληνικού λαού να διαμορφώσουμε όρους κοινωνικής προστασίας.

Μας κατηγορούν γιατί δίναμε επιδόματα στον ελληνικό λαό. Δίναμε από το υστέρημα, η αλήθεια είναι αυτή, αλλά η έγνοια μας πάντοτε ήταν να αναδιανείμουμε το περίσσευμα των οικονομικών μας επιτυχιών προκειμένου να μπορέσει ο αδύναμος να έχει έστω μια λύση, ένα επίδομα, μια βοήθεια, μια ανάσα.

Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί. Βγαίνει και λέει ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, όταν δεν υβρίζει, όταν δεν χυδαιολογεί, όταν δεν αναπαράγει fake news ακροδεξιών φυλλάδων, βγαίνει και λέει ότι αυτά που δίνουμε είναι επιδόματα φτώχειας και πελατειακού κράτους.

Δεν έχει τη δυνατότητα να κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι γι αυτές τις 240.000 οικογένειες που παίρνουν το επίδομα ενοικίου και έχουν 100 ευρώ , 150 ευρώ το μήνα, 200 ευρώ  το μήνα.

Γι αυτούς τους νέους ανθρώπους που ζουν στα τριάντα τους στο παιδικό τους δωμάτιο, αυτό το επίδομα που τους δίνει τη δυνατότητα να ζήσουν σε ένα δικό τους σπίτι. Δεν μπορούν να το κατανοήσουνε γιατί έχουν ζήσει μια διαφορετική ζωή και γι αυτούς αυτά τα χρήματα που είναι σημαντικά για τους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα είναι ψίχουλα, είναι επιδόματα, είναι κοροϊδία.

Όμως εμείς φίλες και φίλοι, δεν μεμφόμαστε τους πολιτικούς μας αντιπάλους για την ταξική τους καταγωγή. Η ταξική τους καταγωγή, το ότι ανήκουν στις ελίτ, τους δημιουργεί τη δυσκολία να κατανοήσουν τις πραγματικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, δηλαδή οι πολλοί.

Αυτό είναι το πρόβλημα της κατανόησης που έχουν. Όμως εμείς τους μεμφόμαστε, όχι γιατί ανήκουν εκεί, αλλά γιατί η πολιτική τους είναι μια πολιτική που κατάφωρα υποστηρίζει τα συμφέροντα των λίγων έναντι των συμφερόντων των πολλών.

Εμείς τους κατηγορούμε, διότι όταν εμείς ανοίγαμε το πεντάευρο στα νοσοκομεία και την πρόσβαση στους δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστους αυτοί κρατάγανε στα συρτάρια τους διακόσια σαράντα εκατομμύρια από το rebate των φαρμακοβιομηχανιών και δεν υπέγραφαν για να γυρίσουν αυτά τα χρήματα στο δημόσιο ταμείο προς όφελος του ελληνικού λαού. Γι αυτό τους κατηγορούμε.

Τους κατηγορούμε επίσης,  διότι και για τις συντάξεις, ναι θα το πω, διότι θεωρούν ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός, παροχολογία και κάτι το ανέφικτο. Το θεωρούν αυτό, ακριβώς επειδή έχουν μια διαφορετική λογική. Ποια είναι αυτή; Η διαφορετική τους λογική είναι  το ασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ. Έτσι μας το είπαν οι ίδιοι.

Τι είναι αυτό το σύστημα; Ένα σύστημα που, όπου εφαρμόστηκε, σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και αλλού, οδήγησε σε κατάρρευση τις οικονομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Θέλουν λέει να φτιάξουν εθελοντικό, τον βασικό, τον κύριο πυλώνα, δηλαδή αυτόν της κύριας σύνταξης και της επικουρικής. Στόχος προφανής. Να οδηγήσουν τους πολίτες στα ιδιωτικά ασφαλιστικά ταμεία.

Αν αυτό όμως συμβεί θα καταρρεύσουν τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.

Αν αυτό όμως συμβεί θα καταρρεύσουν οι εισφορές.

Αν αυτό συμβεί θα δημιουργηθεί μια τεράστια μαύρη τρύπα στα δημόσια ταμεία. Μια τεράστια μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία. Και ποιος θα την πληρώσει αυτή την μαύρη τρύπα;

Προφανώς θα κοπούν εκ νέου οι συντάξεις ή θα τη μοιραστούν οι συνταξιούχοι με κουτσουρεμένες συντάξεις και το ελληνικό δημόσιο πληρώνοντας, χρηματοδοτώντας αυτές τις μαύρες τρύπες από τους προϋπολογισμούς του.

Και τι θα γίνει τότε; Θ αρχίσουν πάλι τα κοράκια να μιλάνε για ελλείμματα. Και θα φέρουν ξανά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θα φέρουν ξανά τα μνημόνια.

Να γιατί, λοιπόν,  λέμε ότι το πρόγραμμα τους -και γι αυτό το κρύβουν- είναι το πρόγραμμα να γυρίσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πίσω στην Ελλάδα. Είναι το πρόγραμμα που μας οδηγεί σε μνημόνια.

Δείτε τι έγινε πριν από 2 χρόνια στην μακρινή Αργεντινή- όταν μιλάνε για Λατινική Αμερική τους αρέσει να μιλάνε για Βενεζουέλα και τους αρέσει πάρα πολύ να πανηγυρίζουν μόλις δουν καμιά ερπύστρια στους δρόμους- αλλά στην μακρινή Αργεντινή πριν από 2-3 χρόνια έπεσε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που μετά το ΔΝΤ, είχε καταφέρει να ισορροπήσει την οικονομία και να αναδιανείμει τον παραγόμενο πλούτο.

Είχε καταφέρει να δημιουργήσει όχι μια οικονομία και μια ζωή απόλυτης ευημερίας, αλλά μιας στοιχειώδους δυνατότητας οι πολλοί να έχουν ένα μέρισμα από τον παραγόμενο πλούτο. Να ζουν σε συνθήκες κοινωνικής προστασίας.

Ήρθε λοιπόν ένας Πρόεδρος εκεί, copy paste του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Μάκρι. Νεοφιλελεύθερος. Σκληρά νεοφιλελεύθερος. Άνθρωπος των ελίτ, επαναλαμβάνω ,όχι κατ’ ανάγκη λόγω της ταξικής του καταγωγής, αλλά για τις ιδέες και τις προτάσεις του.

Και εφήρμοσε ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Αποτέλεσμα μετά από ένα χρόνο η Αργεντινή να γυρίσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και σήμερα η Αργεντινή να έχει επιτόκιο στις αγορές που πάει στο 15%, ενώ η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, των «κατσαπλιάδων οικονομολόγων», έτσι λέγανε τον Eυκλείδη και εμάς , να έχει το χαμηλότερο επιτόκιο στις αγορές που είχε ποτέ στην ιστορία της. Και να είναι το success story της Ευρώπης.

Εμείς λοιπόν καλούμε τους Έλληνες και της Ελληνίδες να προσέλθουν στην κάλπη στις 26 του Μάη. Κυρίως καλούμε τους νέους ανθρώπους, τις νέες και τους νέους, αυτούς που μας έδωσαν τη νίκη, τις δύσκολες στιγμές. Και το Γενάρη του 2015, και το Σεπτέμβρη του 2015 και στο κρίσιμο δημοψήφισμα οι νέες και οι νέοι ήταν που έκαναν τη μεγάλη διαφορά.

Τους καλούμε να έρθουν στην κάλπη. Να μην πετάξουν το όπλο που κρατάνε γιατί κάποιοι άλλοι τους θέλουν άοπλους για να αποφασίζουν αυτοί γι αυτούς, χωρίς αυτούς.

Και τους καλούμε να δώσουν ένα μήνυμα, αλλά και ένα μάθημα στους αλαζόνες που τους λείπει πάρα πολύ η εξουσία γιατί γεννήθηκαν με αυτήν, μεγάλωσαν με αυτήν και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν. Δεν μπορούν να ζήσουν στιγμή μακριά από αυτήν.

Να δώσουν ένα μάθημα σε αυτούς που έχουν προεξοφλήσει την κρίση του λαού, πριν ο ελληνικός λαός αποφασίσει για την ίδια την κρίση του. Και να τους δώσουν και ένα μάθημα διότι σήμερα αποκαλύπτονται.

Σήμερα ξεγυμνώνονται. Σήμερα δεν έχουν προτάσεις για το αύριο, έχουν μόνο μαύρη προπαγάνδα και κίτρινη ρητορική.

Να τους δώσουν ένα μάθημα στην κάλπη. Γιατί αυτή η χώρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον απ’ αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια.

Γιατί αυτή η χώρα δεν αξίζει να γυρίσει πίσω στις δύσκολες και τραγικές στιγμές της χρεοκοπίας που ζήσαμε από το 2010 έως το 2015.

Το στοίχημα με τον Τσακαλώτο, το έχω βάλει, αλλά δεν ξέρω τώρα, ποιος θα κερδίσει στη σύγκριση ανάμεσα στους βουλευτές της Άρτας και στον βουλευτή μας εδώ στην Πρέβεζα σε ότι αφορά , προσέξτε και την ψήφο του λαού, αλλά σε ότι αφορά και την προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου η Ήπειρος να σταματήσει να είναι η υποβαθμισμένη περιφέρεια της Ελλάδας.

Γιατί όταν εμείς μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη δεν εννοούμε μόνο να μοιράζουμε δίκαια τα βάρη, αλλά και τις δυνατότητες στον ελληνικό λαό, να δίνουμε τη δυνατότητα στους πολλούς να μπορούν να καλυτερεύουν το βιοτικό τους επίπεδο, μιλάμε και για μια δίκαιη κατανομή  του πλούτου και των πόρων και σε περιφερειακό επίπεδο, σε γεωγραφικό επίπεδο.

Θέλω να σας πω ότι εμάς που μας λέγανε «κατσαπλιάδες και ανίκανους», «ερασιτέχνες» που δεν ξέρουμε να κυβερνήσουμε, είμαστε εμείς που βρήκαμε έναν δρόμο εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και Ιονία οδό να είναι μπλοκαρισμένος για πάνω από μια δεκαετία.

Και εμείς οι «ανίκανοι», γιατί εμείς δεν παίρνουμε μίζες μάλλον, όπως κάποιοι άλλοι, καταφέραμε και ξεμπλοκάραμε αυτό τον δρόμο. Και φέραμε την Ήπειρο πιο κοντά στην Πρωτεύουσα και έχει γίνει η διαδρομή αυτή, μια διαδρομή σχεδόν τριών ωρών.

Πρόσφατα εγκαινιάσαμε και τον δρόμο που συνδέει την Πρέβεζα νοτιοδυτικά με την Αμφιλοχία, την Αμβρακία οδό και άρα σταματάει και αυτός ο πολυετής, ας το πω έτσι, αποκλεισμός της πόλης σας, ενώ προχωράμε με γοργά βήματα το επόμενο διάστημα να υπογράψουμε τη σύμβαση με την περιφέρεια Ηπείρου σε ότι αφορά την παράκαμψη Φιλιππιάδας και τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιονία οδό.

Επίσης μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ο οποίος αφορά την μεταμόρφωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στη χώρα μας προχωρήσαμε σε κάτι που πριν λίγα χρόνια θα έμοιαζε ένα μικρό θαύμα.

Να προχωρήσουμε δηλαδή στο ξεσκαρτάρισμα εκείνων των σχολών που δεν έχουν κανένα λόγο να υπάρχουν και στην ανωτατοποίηση των σχολών των ΤΕΙ διότι δεν έχει κανένα νόημα να υπάρχουν σχολές δεύτερης κατηγορίας που πηγαίνουν τα παιδιά μας να σπουδάζουν.

Έτσι λοιπόν, εδώ η πόλη σας, η Πρέβεζα αποκτά από τμήμα ΤΕΙ που υπήρχε Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστημιακή Σχολή  που εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Επίσης μεγάλης σημασίας ήταν και η προσπάθεια για το έργο που κάναμε για να υδροδοτηθεί το παραλιακό μέτωπο από την Πρέβεζα ως την Πάργα, τα χωριά αυτά που αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα υδροδότησης και λειψυδρίας, ενώ και τα έργα για τα κρηπιδώματα στο λιμάνι και το Δημοτικό Στάδιο και η τοπική μονάδα υγείας που ιδρύθηκε εδώ είναι έργα σημαντικά για τον τόπο σας. Έργα σημαντικά για μια πόλη και μια περιοχή που δεν αξίζει να είναι παραπεταμένη, αλλά πρέπει να είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα.

Η Πρέβεζα είναι πραγματικά ένας όμορφος τόπος και ας τσακώνομαι πολλές φορές με τον Τσακαλώτο λέγοντάς του ότι τα Τζουμέρκα είναι καλύτερα.

Η Πρέβεζα έχει την ομορφιά της θάλασσας, την απλωσιά, το άνοιγμα στο Ιόνιο, είναι μια πόλη η οποία μπορεί να έχει πολύ μεγάλη προοπτική. Το αεροδρόμιο στο Άκτιο της δίνει αυτή τη δυνατότητα, η διασύνδεση με την Ιονία οδό, επίσης.

Όλο το μέτωπο του Ιονίου είναι ένα καταπληκτικό μέτωπο, ο τουρισμός εδώ μπορεί να έχει πολύ μεγάλη προοπτική.

Έχουμε έγνοια όμως αυτές τις δυνατότητες να τις αξιοποιήσουμε. Γι αυτό και προχωρήσαμε  στα περιφερειακά συνέδρια. Για να αξιοποιήσουμε τις ανταγωνιστικές δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.

Πρέπει να σας πω με μεγάλη ειλικρίνεια, τα πρώτα 4 χρόνια λειτουργήσαμε μέσα σε μια ασφυκτική πίεση. Είχαμε την έγνοια και προχωρήσαμε σε ένα σχεδιασμό αναπτυξιακό. Οι δυνατότητες και τα εργαλεία που είχαμε ήταν περιορισμένα, διότι η αλήθεια είναι ότι τις τελικές αποφάσεις, δυστυχώς  δεν τις έπαιρνε η εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά τις έπαιρναν τα συμβούλια των τεχνοκρατών που μας προσδιόριζαν όχι μόνο τους στόχους, αλλά και τα μέσα, μέσα από τα οποία θα φτάσουμε στους στόχους.

Σήμερα αυτό αποτελεί παρελθόν. Σήμερα έχουμε τα χέρια μας λυμένα και αυτό το είδατε, το διαπιστώσατε στο πακέτο των μέτρων που ανακοινώσαμε την προηγούμενη Τρίτη και αφορά το 2019 και το 2020.

Πιστεύω φίλες και φίλοι, ότι ο ελληνικός λαός, η Ελλάδα δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς με λυμένα τα χέρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο για το μέλλον.

Ζητάμε λοιπόν την ψήφο σας στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Ζητάμε την στήριξη των σχημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αριστεράς, των προοδευτικών δυνάμεων, των δημοκρατικών δυνάμεων στις αυτοδιοικητικές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Εδώ στην Πρέβεζα έχετε τον ξάδελφο του Ευκλείδη, Ευκλείδης και αυτός  και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει να είναι ένας πολύ καλός Δήμαρχος.

Και στην Περιφέρεια τον Γιώργο το Ζάψα, έναν άνθρωπο, με γνώσεις, με δυνατότητες, έναν δημοκράτη, έναν προοδευτικό άνθρωπο που μπορεί να πάρει το τιμόνι της Ηπείρου.

Δίνουμε λοιπόν αυτή τη μάχη και κοιτάμε μπροστά. Τώρα έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα να ανασάνουν οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, την Ελλάδα των πολλών, να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα καλύτερη  για τις νέες και τους νέους , του ηλικιωμένους, για όσους έβαλαν πλάτη  στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα δικαιούνται δικαιούνται   να πάρουν μέρισμα από τις καλύτερες μέρες ,από την ανάπτυξη που έρχεται στον τόπο μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Η παρουσία σας σηματοδοτεί ότι έρχεται μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας.

Και η Πρέβεζα θα είναι για μια ακόμη φορά στη πρώτη γραμμή αυτής της νίκης. Στην πρώτη γραμμή των δημοκρατικών αγώνων.

Γεια σας. Σας ευχαριστώ.”

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments