Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Χριστούγεννα στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων με δύο εκδηλώσεις.  

Χριστούγεννα στη Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων με δύο εκδηλώσεις.  

afisa-sarrauteΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων «ντύθηκε» με τα γιορτινά της και περιμένει και αυτές τις γιορτές τους μικρούς-αλλά και τους μεγάλους της- φίλους με μια σειρά εκδηλώσεων.

Ήδη, από τα τέλη Νοεμβρίου, οι σχολικές τάξεις και οι 1.134 μαθητές, που προγραμματισμένα επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη για τα εκπαιδευτικά της προγράμματα συμμετέχουν στο Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων κατασκευών, που οργανώθηκε στο Παιδικό Τμήμα, από την εκπαιδευτικό κ. Γιώτα Ντάτση, με τη βοήθεια της εθελόντριάς μας Δώρας Γώγου, απόφοιτης Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης με τον Ελληνο-Ρωσικό Σύνδεσμο Φιλίας & Συνεργασίας Ηπείρου «Μάξιμος Γραικός». Η εναρκτήρια «Ρωσική  βραδιά» είναι ένα αφιέρωμα στη ρωσικής καταγωγής, σπουδαία Γαλλίδα συγγραφέα του «νέου μυθιστορήματος» Nathalie Sarraute και στο βιβλίο της «Παιδικά Χρόνια». Για το βιβλίο θα μιλήσει η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπυριδούλα Σούκη, ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσει η θεατρολόγος κ. Μελίνα Κατίου, συνοδεία ηλεκτρικού πιάνου από τον κ. Γεώργιο Πρεβεζιάνο. Προλογίζει η κ. Βαϊα Οικονομίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, από τις 5:30  έως τις 7:00 το απόγευμα, στον ισόγειο χώρο της Ζωσιμαίας,  θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Βιβλιοθήκης.  Η φετινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην ομορφιά της λαϊκής μας παράδοσης και το μεγαλείο της ανθρώπινης φαντασίας, όταν οι γιαγιάδες διηγούνταν ιστορίες για καλικάντζαρους στα παιδιά, κι εκείνα, με διεγερμένη την φαντασία, κρυφοκοιτούσαν μήπως τα δούνε ή τα αφουγκραστούν στο σκοτάδι.  Οι μύθοι γίνονται τραγούδια, παιχνίδια, κατασκευές.

Φυσικά, ούτε φέτος θα ξεχάσουμε τον στολισμό της Ειρεσιώνης της Βιβλιοθήκης, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήσει μια ευχή στην «Ελατοχώρα των Ευχών» ή να εκφράσει ένα «ευχαριστώ» στη «Γυάλα των Ευχαριστώ».

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της Βιβλιοθήκης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τέλος, λόγω αδειών του προσωπικού, η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη δεν θα λειτουργήσει τις παραμονές των εορτών, δηλαδή τα Σάββατα 24 και 31 Δεκεμβρίου 2016 (Απόφαση 6/02-12-2016, ΘΕΜΑ 2 του Ε.Σ. της Ζωσιμαίας).

 

                                                                                    Προϊσταμένη Δ/νσης

     

                                                                           Βαϊα Οικονομίδου

                                                                           ΠΕ ιστορικός

 

 

 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments