Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χ.Τουλκιαρίδου(πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων)-Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στον “ΚΑΡΥΠΙΔΗ”, για την καταβολή δεδουλευμένων και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας-Η ανακοίνωση των ΕΚΙ

Χ.Τουλκιαρίδου(πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων)-Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στον “ΚΑΡΥΠΙΔΗ”, για την καταβολή δεδουλευμένων και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας-Η ανακοίνωση των ΕΚΙ

giannena-karypidhsΑπό:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Την απόφαση των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις “ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ” να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας  από τους νέους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ,μετέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων ,Χριστίνα Τουλκιαρίδου , μιλώντας στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”, (Γιώργος Γκόντζος),στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Όπως ανέφερε οι 44 εργαζόμενοι στα δύο καταστήματα , στα Γιάννινα και στο Καλπάκι ,είναι σε επίσχεση εργασίας ενώ είναι απλήρωτοι από 10 έως 13 μήνες.Τόνισε πως η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων “μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι ,ώστε οι εργαζόμενοι να μην μείνουν χωρίς δουλειά και να θέσει όρους στους νέους ενοικιαστές του καταστήματος στην Χ.Τρικούπη “, ενώ σημείωσε ότι από το υπουργείο υπάρχει η δέσμευση πως θα εκδοθεί εγκύκλιος που θα αναφέρεται σε διάδοχη κατάσταση που θα προβλέπει την υποχρέωση των νέων εργοδοτών να διατηρήσουν στις θέσεις τους τους εργαζόμενους .Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε την ανακοίνωση για το θέμα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της εταιρίας «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» να βγάλει εμπορεύματα από τα κλειστά πλέον καταστήματα  την ώρα που οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, με ανασφάλεια για το μέλλον τους. Η επιχείρηση, καιρό τώρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί το προσωπικό, να καταπατήσει οποιοδήποτε δικαίωμα έχει απομείνει, ώστε απρόσκοπτα να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον πολύμηνο δίκαιο αγώνα ενάντια στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Καλούμε όλα τα σωματεία να δείξουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.  Κανένας μόνος του! Όπως η επίθεση των εργοδοτών είναι ενιαία έτσι και ο αγώνας ενός κλάδου είναι υπόθεση όλων. Επιβάλλεται ενιαία απάντηση. Εμείς έχουμε πληρώσει για την ανάπτυξή τους και για τα κέρδη τους. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε την κρίση τους και τους ανταγωνισμούς τους. Κάθε φορά που ξεσπούν αντιθέσεις ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μόνιμα θύματα είμαστε εμείς.

Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση, ο κοινός μας αγώνας  ενάντια  στην πολιτική των εργοδοτών που στηρίζεται από την κυβέρνηση και το κράτος της .

Απαιτούμε να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα, να διατηρήσουν οι εργαζόμενοι τις δουλειές τους με το ίδιο εργασιακό καθεστώς ανεξάρτητα από τον εργοδότη.

Οι τοπικές αρχές –Δήμος και Περιφέρεια –να σταματήσουν τώρα τις διακοπές νερού και ρεύματος στα σπίτια των απλήρωτων οικογενειών,  αντί να τους κοροϊδεύουν με παχιά λόγια και χτυπήματα στην πλάτη.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών δε μπορεί να παριστάνει πλέον τον Πόντιο Πιλάτο. Μπορεί να επιβάλλει στους νέους ενοικιαστές τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ

23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments