Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Χ.Τσιρογιάννης(δήμαρχος Αρταίων):ΝΑΙ στην πρόσληψη των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις, αλλά με χρήματα του ΥΠ.ΕΣ.

Χ.Τσιρογιάννης(δήμαρχος Αρταίων):ΝΑΙ στην πρόσληψη των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις, αλλά με χρήματα του ΥΠ.ΕΣ.

imagesΑπό:ΓιώργοΓκόντζος

Από το Γραφείο Τύπου του δήμου Αρταίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έκπληξη έγινε γνωστή η ανακοίνωση των δυο Κυβερνητικών βουλευτών Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, της κ. Όλγας Γεροβασίλη και του κ. Βασίλη Τσίρκα, σχετικά με το θέμα της πρόσληψης των εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις από ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Αρταίων. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται γνωστό ότι:

Ο Δήμος Αρταίων προέβη στη διενέργεια νέου διαγωνισμού, καθώς δεν είχε καμία ενημέρωση για το τι επρόκειτο να γίνει με τους παλαιούς εργαζομένους, παρά τα όσα αναφέρουν στο κείμενό τους οι δυο βουλευτές του Ν. Άρτας. Εάν δεν προσλαμβάνονταν νέοι εργαζόμενοι έως 31-12-2015 θα χάνονταν οι θέσεις αυτές για το Δήμο μας, κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία ιδιαίτερα ευαίσθητων δομών, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και το πράσινο.

Το γεγονός ότι ο Δήμος δεν είχε καμία ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο αποδεικνύεται και στο από 23 Νοεμβρίου 2015 έγγραφο (με αριθμό πρωτοκόλλου 40458) προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σε αυτό ο Δήμαρχος Αρταίων ανέφερε πως ο Δήμος βρίσκεται στην τελική φάση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την επιλογή των υπαλλήλων που θα εργαστούν στην υπηρεσία Καθαριότητας με 8μηνη σύμβαση και ζητούσε να μάθει, επειδή υπήρχε έντονη φημολογία περί παρατάσεως των υπαρχουσών συμβάσεων ΙΔΑΧ, εάν υπάρχει σχετική πρόθεση από πλευράς Υπουργείου «καθώς σε αυτή την περίπτωση αδυνατούμε οικονομικά να καλύψουμε τις παλιές και νέες συμβάσεις ταυτόχρονα».

Η Κυβέρνηση, τελικά, αποφάσισε να ανανεώσει τις παλαιές συμβάσεις ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ, με το άρθρο 50 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164/Α/4-12-2015), δημιουργώντας ζητήματα συνταγματικότητας, αφού με τις κινήσεις της υπεισέρχεται στην οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Ουσιαστικά, με την αυτοδίκαιη ανανέωση η Κυβέρνηση δεσμεύει τα χρήματα που προορίζονταν για τους επιτυχόντες εργαζόμενους του νέου διαγωνισμού, για την συνέχιση των συμβάσεων των υφιστάμενων υπαλλήλων.

Ο Δήμαρχος Αρταίων έφερε άμεσα το θέμα προς συζήτηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αμέσως μετά μετέβη στην Αθήνα, όπου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κουρουμπλή και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πουλάκη, ενώ είδε τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αρμόδιο Διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη. Στις συναντήσεις αυτές επέδωσε ιδιοχείρως το με αριθμ. Πρωτ. 42905/10-12-2015 έγγραφό στο οποίο αναλύεται το πρόβλημα που έχει προκύψει και ζητείται η άμεση επιχορήγηση του Δήμου Αρταίων με το ποσό των 180.000 ευρώ για την κάλυψη της μισθοδοτικής δαπάνης των παλιών 8μηνων συμβάσεων που αυτοδικαίως ανανεώθηκαν.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε από το Δήμαρχο ενημέρωση για τις παραπάνω κινήσεις, παρουσία των εργαζομένων και αποφασίστηκε η συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τους βουλευτές του Νομού Άρτας. Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το Σώμα και φυσικά οι εργαζόμενοι –επιτυχόντες του νέου διαγωνισμού, για το τι μέλλει γενέσθαι. Η συνάντηση ορίστηκε για χθες, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, όμως κανείς εκ των δυο κυβερνητικών βουλευτών, αν και είχαν προσκληθεί, δεν προσήλθε. Ως εκ τούτου η συνάντηση αναβλήθηκε και λίγες ώρες μετά υπήρξε κοινή ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη και του κ. Τσίρκα, με την οποία μετέθεταν την ευθύνη για ό, τι έχει γίνει στο Δήμο Αρταίων! Προφανώς, είτε λαϊκίζουν κάνοντας «επικοινωνιακή» πολιτική με τους εργαζόμενους, είτε δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν στη Βουλή. Αντί να βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα των συμπολιτών μας δυστυχώς κρύβονται. Εάν οι κ.κ. Βουλευτές νομίζουν ότι το να λέει κάποιος τα πράγματα με το όνομά τους στον Αρτινό λαό είναι στείρα αντιπολίτευση, τότε δεν έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους προκειμένου ο τόπος μας να πάει μπροστά.

«Πλέον, όπως έχουν τα πράγματα, το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: ή το Υπουργείο δίνει τα χρήματα που ζητά ο Δήμος Αρταίων, ώστε να προσληφθούν κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι (κάτι που είναι βούληση της Δημοτικής Αρχής) ή θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα και περικοπές που θα βλάψουν το σύνολο των Αρτινών πολιτών: δηλαδή, είτε να αυξηθούν τα ανταποδοτικά τέλη ή να περικοπούν κάποιες υπηρεσίες και να δημιουργηθούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, κάτι που ως Δημοτική Αρχή δεν το θέλουμε» αναφέρει ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων ΛΕΜΕ «ΝΑΙ» στην πρόσληψη των εργαζομένων –επιτυχόντων του νέου προγράμματος και μάλιστα αύριο 30-12-2015 υπογράφουμε τις σχετικές συμβάσεις τους, γιατί αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη τους για εργασία  και την αναστάτωση που προκλήθηκε στην οικογενειακή τους ζωή, αλλά και γιατί θα ωφεληθούν σημαντικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αυξήσουμε τα ανταποδοτικά τέλη των Δημοτών, ούτε να περικόψουμε ανταποδοτικές υπηρεσίες, αλλά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέχρι τέλους την χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε η απόφαση της Κυβέρνησης στα οικονομικά του Δήμου.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments