Κυριακή , 21 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ψήφισμα Πολιτιστικού Συλλογου και κατοίκων Καρδαμιτσίων

Ψήφισμα Πολιτιστικού Συλλογου και κατοίκων Καρδαμιτσίων

kardamitsia_komvosΕμείς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων-Άμμου και κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρωθήκαμε για να διεκδικήσουμε λύση στα προβλήματα του οικισμού μας αποφασίσαμε τα παρακάτω.Πέρασαν είκοσι έξι χρόνια από το 1989 που η περιοχή εντάχθηκε στο σχέδιο και δέκα επτά χρόνια από τότε που ανήκει αυτοδιοικητικά στον Δήμο Ιωαννιτών και η κατάσταση για τον οικισμό μας εξελίχθηκε και εξελίσσεται δραματικά.Η ραγδαία, εκρηκτική και άναρχη οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, ιδίως τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, χωρίς τις στοιχειώδεις , αναγκαίες υποδομές, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας.Η εφαρμογή του σχεδίου καρκινοβατεί, παρ’ ότι οι κάτοικοι έχουν πληρώσει μεγάλα ποσά για εισφορά σε χρήμα, προσκυρώσεις κ.λ.π.Οι δρόμοι προβληματικοί και αδιάνοιχτοι.Η αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων ανύπαρκτη.Ο δημοτικός ηλεκτροφωτισμός στα σπάργανα.Κανένας χώρος άθλησης για τα παιδιά και την νεολαία.Ο μοναδικός κοινόχρηστος Δημοτικός χώρος μπροστά στο Δημοτικό σχολείο σε μόνιμη εγκατάλειψη.Είναι γεγονός ότι χρόνια τώρα διεκδικούμε την…
αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Χρόνια τώρα ενημερώνουμε για την οξύτητα και τον δραματικό χαρακτήρα τους. Ωστόσο παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά οξύνονται ακόμα περισσότερο. Το μόνο σοβαρό έργο που έγινε στην περιοχή είναι η δημιουργία του κόμβου στη διασταύρωση με τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας και η τελική διαμόρφωση της οδού εθνικής αντίστασης.
Επειδή η κατάσταση αυτή συνεχώς χειροτερεύει και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίζεται εις το διηνεκές.
ΖΗΤΟΥΜΕ
1.Ν’αντιμετωπισθούν βραχυπρόθεσμα προβλήματα μηδενικού ή χαμηλού κόστους. Προβλήματα που λύνονται με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.
– Να λειτουργήσει άμεσα πριν το καλοκαίρι η λαϊκή αγορά στη γειτονιά μας. Έχουν τελειώσει οι διαδικασίες έγκρισης της και δεν κατανοούμε για ποιο λόγο καθυστερεί η λειτουργία της.
-Να γίνει συντήρηση ή αντικατάσταση όπου χρειάζεται στις εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς.
-Να καθαριστεί ο χώρος του πρώην Νομαρχιακού Ταμείου και να δημιουργηθεί μια πλατεία που δεν υπάρχει πουθενά σε όλο τον οικισμό.
-Να διαμορφωθεί και αξιοποιηθεί ο χώρος μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο.
-Να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
-Να ληφθεί μέριμνα για τα αδέσποτα.
2. Να γίνει σοβαρός και σε βάθος χρόνου σχεδιασμός μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος, και να επιδιωχθεί η ανάλογη γενναία χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των μεγάλων έργων υποδομής.
-Να προχωρήσει η εφαρμογή σχεδίου με προτεραιότητα στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση των δρόμων κυρίως αυτών μεγάλης κυκλοφορίας όπως Χαράλαμπου Θώμου, 21ηs Φεβρουαρίου, Φιλικής εταιρίας.
-Να προχωρήσει η μελέτη και εκτέλεση του έργου της αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων.
Ν’ αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.
-Να γίνει κάποτε το γήπεδο στον ήδη διαμορφωμένο χώρο, όπου εδώ και χρόνια έχουν διατεθεί μεγάλα ποσά χωρίς αποτέλεσμα.
-Να δημιουργηθεί Πολιτιστικό Κέντρο.
Καλούμε για μια ακόμα φορά την Δημοτική αρχή της πόλης και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, τα τέσσερα χρόνια θητείας που έχουν μπροστά τους, να επεξεργαστούν ένα σχέδιο για την περιοχή και να προχωρήσουν στην υλοποίηση του. Ας μη ξεχνούν ότι η δημιουργία των αναγκαίων υποδομών είναι συνταγματική τους υποχρέωση.Καλούμε τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν με κάθε τρόπο τον Σύλλογο μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη λύση των προβλημάτων του οικισμού και μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά μας.Τέλος χαιρετίζουμε την πολύ θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη γίνει το επικίνδυνο για τις ζωές μας εργοστάσιο Συνθετικού Αερίου (SynGas) στα Μάρμαρα(χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή απαλλάσσεται από τις μεγάλες ευθύνες της για την πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου). Δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σε όλες τις δράσεις της Επιτροπής Αγώνα Μαρμάρων, για την τελική αποτροπή της λειτουργίας του.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments