Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ψηλά ο τουρισμός τις γιορτές και όλο το 2018 στο Ζαγόρι

Ψηλά ο τουρισμός τις γιορτές και όλο το 2018 στο Ζαγόρι

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ζαγορίου αναφέρει τα εξής :

Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα τους και αρκετοί ξένοι, επέλεξαν τα Ζαγοροχώρια για να περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων γεμίζοντας τα τουριστικά καταλύματα όλη αυτή την περίοδο,  γεγονός που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι το Ζαγόρι εξελίσσεται σε αγαπημένο τουριστικό προορισμό. Ταυτόχρονα η περασμένη χρονιά ήταν πολύ καλή για τους επαγγελματίες και ευοίωνες διαφαίνονται οι προοπτικές για τη νέα.

Σε ότι αφορά την εορταστική περίοδο οι ακραίες,μετά τα ηλιόλουστα Χριστούγεννα, καιρικές συνθήκες με χιόνια και παγετό δεν επηρέασαν την έλευση και διαμονή των επισκεπτών, ούτε και υπήρξαν-προς θετική έκπληξη των ιδίων των επαγγελματιών- ιδιαίτερες ακυρώσεις. Σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσει κανείς ορισμένα μεμονωμένα προβλήματα, οι επισκέπτες και από περιοχές που σπάνια βλέπουν χιόνι το χάρηκαν και ανταποκρίθηκαν στις ιδιαίτερες συνθήκες, ενώ  ο Δήμος με την Περιφέρεια μερίμνησαν για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι και να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις κάνοντας ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους, όπως και των μονίμων κατοίκων.

Οι πληρότητες στα κάθε είδους καταλύματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις-κρατήσεις και άγγιξαν το απόλυτο στα δημοφιλή χωριά της περιοχής, ενώ υψηλές πληρότητες κατέγραψαν και τα υπόλοιπα, σύμφωνα με στοιχεία της προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) Ελένης Παγκρατίου και του προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Βλάχου.

Την ικανοποίησή του για αυτή τη θετική εξέλιξη εξέφρασε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «η κοινή προσπάθεια επαγγελματιών και Δήμου συνεχίζεται με μεγαλύτερη ευθύνη για να κρατηθεί ψηλά η επισκεψιμότητα, να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προκύπτουν, αλλά και για να σχεδιαστεί και προσαρμοστεί καλύτερα η τουριστική ανάπτυξη στις νέες απαιτήσεις, δεδομένου ότι ο ήπιος και εναλλακτικός τουρισμός αποτελεί βασικό οικονομικό πυλώνα του τόπου».

Τα καταλύματα δούλεψαν πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα και το θετικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί επισκέπτες οι οποίοι θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα και έπονται αφίξεις και όλο το μήνα. Η αρχή έγινε από σήμερα με  πολλές νέες αφίξεις, ανάμεσα τους Ρώσοι και Ισραηλινοί, γεγονός που,όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κ. Βλάχος, «δείχνει ότι το Ζαγόρι υποδέχεται και ξένους σε μια εποχή που δεν το προτιμούσαν τα προηγούμενα χρόνια και είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η περιοχή επιλέγεται, πλέον,  όλο το χρόνο».

Η πρόεδρος της ΕΤΕΖ κ. Παγκρατίου  επισημαίνει  ότι και τον Ιανουάριο υπάρχει κίνηση και συνολικά ότι «οι προοπτικές για το 2019 είναι ευοίωνες αφού υπάρχουν από τώρα προ κρατήσεις μέχρι τον Αύγουστο». Επισημαίνει ακόμη,  ότι η προβολή που γίνεται εντός και εκτός χώρας, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τα μνημεία και οι τουριστικές υποδομές που αναπτύσσονται και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρονται καθιστούν το Ζαγόρι προορισμό όλες τις εποχές.

Τόσο οι επαγγελματίες, όσο και ο Δήμος δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την ανοδική πορεία της επισκεψιμότητας, αφού ολόκληρο το 2018 υπήρξε αύξηση σε σχέση με το 2017 και όλες οι ενδείξεις για την νέα χρονιά δείχνουν  ότι το τουριστικό ρεύμα προς το Ζαγόρι τείνει διαρκώς αυξανόμενο, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις υποχρεώσεις και ευθύνες των εμπλεκομένων για να διατηρηθεί υψηλά η επισκεψιμότητα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments