Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Όλα έτοιμα στα σχολεία του Δήμου Αρταίων εν όψει της νέας χρονιάς

Όλα έτοιμα στα σχολεία του Δήμου Αρταίων εν όψει της νέας χρονιάς

paidikosxalkiades

Αυτοψία της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα εν όψει της νέας σχολικής περιόδου έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης. Παράλληλα, επισκέφθηκε και τον νεόκτιστο παιδικό σταθμό στην Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων, προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ (από ΕΣΠΑ), που θα φιλοξενήσει 40 παιδάκια.

Ο Δήμαρχος Αρταίων αναφέρθηκε στις εργασίες επισκευής και συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου, τονίζοντας πως «πρόκειται για παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε 18 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ με γνώμονα την ασφάλεια και την υγιεινή των εγκαταστάσεων. Να τονισθεί ότι η Δημοτική Αρχή για την επίσπευση των εργασιών, αλλά και για επιπλέον παρεμβάσεις συντήρησης χρησιμοποίησε και τα άτομα που προσεληφθήσαν, από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (5/μηνα). Ο Δήμος Αρταίων ολοκληρώνει τις μελέτες για την ανέγερση του νέου ειδικού σχολείου στο Γλυκόριζο, ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα συγκροτήματα στην πόλη της Άρτας, τα οποία στοχεύει στην ένταξη και υλοποίησή τους από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και επισκευή σχολικών μονάδων από ίδιους πόρους».

Να σημειωθεί, πως έγιναν και οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης όλων των σχολικών κτιρίων του Δήμου. «Σκοπός των εργασιών αυτών είναι η συμβολή στην καταπολέμηση ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κτίρια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγιεινή των χώρων και την εκπαιδευτική διαδικασία γενικότερα» κατέληξε ο κ. Τσιρογιάννης.

Τέλος, μιλώντας για το έργο του παιδικού σταθμού στους Χαλκιάδες, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε πως «πρόκειται για ένα σχολικό κτίριο – στολίδι για την Τοπική Κοινότητα Χαλκιάδων το οποίο θα επιδιώξουμε ως Δημοτική Αρχή να αποτελέσει ένα άριστο σχολικό περιβάλλον, ενώ δύναται να καλύψει τις ανάγκες και άλλων Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής. Ο παιδικός σταθμός αποτελεί την πρώτη εικόνα της κοινωνίας για ένα παιδί και για μας αποτελεί βασικό μέλημα να προσφέρουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά του Δήμου μας».

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments